1.5 saatte 9 deprem! Japonya tehlike çanlarını çaldı! Yıkım, yangın, tsunami...

1.5 saatte 9 deprem! Japonya tehlike çanlarını çaldı! Yıkım, yangın, tsunami...
Yeni yılın ilk gününde Japonya, depremlerle sarsıldı. İşikawa eyaletinde sadece 1,5 saat içinde kaydedilen 9 deprem arasında en büyüğü 7,6 büyüklüğünde oldu. Meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki deprem gelişmesinin ardından, depremin yarattığı hasarlar dünya basının gündemine oturdu.

Hala devam eden ve büyüklüğü 5'e kadar olan depremler, bölgede endişe yaratıyor. Depremlerin ardından tsunami uyarısı yapıldı, uzmanlar dalgaların 5 metreye kadar ulaşabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Japonya Başbakanı ise halktan güvenli bölgelere sığınmalarını istedi. Bu gelişmeler, ülkede geniş çaplı bir acil durumun belirtisi olarak endişe yaratıyor.

1-001.webp

Son 1,5 saat içinde Japonya'nın batısındaki İşikawa eyaleti kıyısında 9 deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) tarafından yapılan açıklamaya göre, İşikawa'nın Noto Yarımadası ve çevresinde art arda sarsıntılar yaşandı.

4.jpg

Yerel saatle 16.06'da başlayan depremler sırasıyla şu büyüklüklerde kaydedildi: 5,7; 7,6; 6,1; 5,2; 5,2; 5; 5,7; 5,2 ve 5. Bu olaylar, bölgedeki yerel halkta endişe ve tedirginlik yaratırken, yetkililer de durumu yakından takip ediyor.

3-001.jpg

JAPONYA'DAN GÖTÜNRÜLER...

Sosyal medyada paylaşılan birçok video, depremin şiddetini gözler önüne seriyor. Birçok köy ve yerleşim yerinde yangın ve yıkım meydana gelirken, depremlere alışkın olan Japonya halkını endişe ve korku sardı.

işte o görüntüler...

5 METRE BOYUNDA TSUNAMİ UYARISI

Depremlerin ardından, İşikawa genelinde ve Japon Denizi kıyısındaki Toyama, Fukui ve Niigata eyaletleriyle başkent Tokyo ve çevresinde hissedilen sarsıntının etkisiyle, bölge sahilinin farklı bölgelerine son 1,5 saat içinde 3 ila 5 metre yüksekliğinde tsunami dalgalarının ulaştığı bildirildi.

Devlet televizyonu NHK'nin canlı yayınında, kıyılara yönelik "Büyük Tsunami, Derhal Kaçın" uyarıları yapılarak halkın güvenli bölgelere sığınması konusunda ciddi bir çağrıda bulunuldu. Bu gelişmeler, bölgedeki acil durumu daha da vurgulayarak, yetkililerin koordineli bir şekilde müdahale etmelerini gerektiriyor.5.webp

ÖNÜMÜZDEKİ 2-3 GÜN KRİTİK!

Japonya Meteoroloji Ajansı, önümüzdeki hafta boyunca 7 büyüklüğündeki depremlere karşı tetikte olunması gerektiğini vurguladı. Ajans, özellikle önümüzdeki 2-3 günün kritik olduğunu belirterek, halkın dikkatli ve hazırlıklı olması gerektiğini bildirdi.

GÜVENLİ BÖLGELERE SIĞININ ÇAĞRISI

Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida, depremle ilgili yaptığı açıklamada, bölgede devam eden hasar tespit çalışmalarına vurgu yaptı. Kişida, halkın güvenliği açısından önemli olduğunu belirterek, vatandaşlardan güvenli bölgelere sığınmalarını istedi.

7.jpg

BİR DİZİ TREN SEFERLERİ ASKIYA ALINDI

East Japan Railway şirketinin bölge genelinde hizmet veren Tohoku, Joetsu ve Hokuriku hızlı tren hatlarında bir dizi seferin askıya alındığı bilgisi geldi. Aynı zamanda resmi Kyodo ajansı, Japonya hükümetinin acil durum müdahalesi için başkent Tokyo'daki başbakanlık binasında özel bir büro kurduğunu duyurdu.

Meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem gelişmesinin ardından, depremin yarattığı hasarlar sosyal medyada gündem oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar