İranlı rapçiye idam cazası: Aylarca tutuklu kalmıştı

İranlı rapçiye idam cazası: Aylarca tutuklu kalmıştı
İran'da Eylül 2022'de Mahsa Amini'nin ölümü sonrasında başlayan ülke genelindeki protestolar sırasında tutuklanan 32 yaşındaki rapçi Tomac Salihi, idam cezasına çarptırıldı.

Eylül 2022'de Mahsa Amini'nin hayatını kaybetmesi sonrası İran genelinde başlayan protestolarda gösterilere katıldığı ve organize ettiği gerekçesiyle tutuklanan ünlü rapçi Tomac Salihi'ye İsfahan Devrim Mahkemesi tarafından "yeryüzünde bozgunculuk çıkartmak" suçlamasıyla idam cezasına mahküm edildi.

ijkm.webp

Salehi'nin avukatı Emir Reisiyan, İran basınına yaptığı açıklamada, İsfahan Devrim Mahkemesi'nin, Yüksek Mahkeme tarafından daha önce verilen kararı görmezden gelerek Salehi hakkında idam kararı aldığını belirtti. Reisiyan, mahkemenin bu kararının benzeri görülmemiş olduğunu ve adaletin yerine getirilmediğini vurguladı.

2563.jpg

Tomac Salihi, ülkeden kaçmaya çalışırken güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı. Daha önce Yüksek Mahkeme, Salihi'nin protestolar sırasında "şiddet" ve "çatışmayı" teşvik eden eylemleri nedeniyle verilen idam kararını bozmuş ve hapis cezasına çevirmişti.

jhnbgvc.jpg

Bu son gelişme, İran'daki hukuki süreçlerdeki belirsizlik ve adaletin uygulanmasındaki tutarsızlık konularını yeniden gündeme getirdi.

ytu.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar