İmamoğlu'ndan zafer konuşması

İmamoğlu'ndan zafer konuşması
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, sandıklar açılması sürerken basın mensuplarına açıklama yaparak zaferini ilan etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, sandıkların yüzde 84’ü açıldığında basın mensuplarının karşısına geçerek bir teşekkür konuşması yaptı. Rakibi AKP'nin adayı olan Murat Kurum ile arasında 1 milyonun üzerinde fark olduğunu açıklayan İmamoğlu, "Açıkçası yüzde 52'ye yakın bir oy oranımızla yüzde 39,5 civarında bir oy oranı iki rakip arasındaki farkı tariflemekte" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİN SANDIKTA VERDİĞİ GÖREVLERİ YOK SAYANLAR.... KAYBEDERLER"

14 belediyeyi koruduklarını 11 belediyedeise önde olduklarını ifade eden İmamoğlu, "Seçmen ne mesaj verdi, millet ne görev verdi diye anlamakla yükümlüyüz. Milletin sandıkta verdiği görevleri yok sayanlar eninde sonunda milletin gönlündeki yerlerini kaybederler. Onun için görevleri doğru anlamakla ilgili herkesin yükümlülükleri vardır. İstanbullular bana icraatçı halkçı belediyecilikte tam yol ileri görevini vermiştir. Daha fazla hizmet daha güçlü adımlar atma görevi vermiştir" sözlerini söyledi.

"FARK 1 MİLYON"

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Şu an itibariyle 1 milyonun üzerinde oyla hemen hemen sonuçlar belli olmuştur diyebiliriz. açıkçası yüzde 52'ye yakın bir oy oranımızla, yüzde 39,5civarında bir oy oranı iki rakip arasındaki farkı tariflemekte. Bizi mutlu eden hedeflerimizin ilçeler noktasında da büyük oranda gerçekleşmiş olmasıdır."

14 belediyemiz bize daha önceki dönemde de yönettiğimiz 14 belediyemizin tamamı görevimize devam edeceğimiz belediyeler noktasında, hiçbir sorun yaşamadık. Yanı sıra 11 belediyede de artık elde ettiğimiz veriler gereği sonuçlanma aşamasına gelinmiş, neredeyse sonuçlar belli olmuş diyebileceğimiz ilçelerimiz. Bu ilçeler Beyoğlu Bayrampaşa, Beykoz, Çatalca, Sancaktepe, Tuzla, Üsküdar, Şile. Ama başta Gaziosmanpaşa, Pendik gibi ilçelerimiz olmak üzere rekabetin birçok ilçede kafa kafaya devam ettiğini ifade etmek isterim. İlçelerdeki oy tasnifi noktasında yoğun emek gösteren arkadaşlarıma buradan çok teşekkür ediyorum.

İlçe belediye meclis üyeliklerinin ve ilçe belediye başkanlıklarının sonuçlanmadığını bu noktada ıslak imzalı tutanakların il başkanlığımızın belirlediği şekliyle il başkanlığımıza ulaştırılana kadar takibinin en sıkı şekilde yapılmasını yol arkadaşlarımıza iletmeyi bir borç biliyoruz. Tabii güzel hemşerilerim dediğim gibi seçimi kazanmış bulunuyoruz. bu başarının elbette paydaşları var. CHP genel başkanımız Özgür Özel'e merkez yönetim kurulu üyelerimize parti meclisi üyelerimize çok çok teşekkür ediyorum. Tabii ki her ilçede belediye başkan adayımız var gerçekten tarihin en düzenli tümüyle insana odaklı 39 ilçe belediye başkan adayımıza ve onların ekip arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum. İstanbul ittifakını içselleştiren ve bu ittifakı güçlendiren insanlarımıza, istanbul ittifakı kavramını ruhen kabul eden herkese halkın oluşturduğu vicdan ittifakına teşekkür ediyorum. Herkese yürekten teşekkür ediyorum. Sadece seçimlerde değil tüm hayatıma güç katan ve bu zor süreçte en büyük yardımcım olan sevgili eşime, çocuklarıma anneme babam bütün aile fertlerime çok çok teşekkür ediyorum.

Seçmen ne mesaj verdi millet ne görev verdi diye anlamakla yükümlüyüz. Milletin sandıkta verdiği görevleri yok sayanlar eninde sonunda milletin gönlündeki yerlerini kaybederler. Onun için görevleri doğru anlamakla ilgili herkesin yükümlülükleri vardır. İstanbullular bana icraatçı halkçı belediyecilikte tam yol ileri görevini vermiştir. Daha fazla hizmet daha güçlü adımlar atma görevi vermiştir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar