Hindistan'da lüks yaşamlarını bir kenara bırakıp rahip olmayı seçtiler: Tüm servetlerini dağıttılar

Hindistan'da lüks yaşamlarını bir kenara bırakıp rahip olmayı seçtiler: Tüm servetlerini dağıttılar
Hindistanlı milyoner çift Bhavesh Bhandari ve eşi Jinal, servetlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtarak lüks yaşamlarını terk edip, rahipliğe geçme karar verdiler.

Hindistan'da gelir dağılımı adaletsizliğinin yaygın olduğu kast sistemi nedeniyle ilginç bir olay yaşandı. Bir çift, tüm servetlerini bağışlayarak rahip olmaya karar verdi.

HAYIR KURUMLARINDAN GELEN YEMEKLERLE YAŞAYACAKLAR

Bhavesh Bhandari ve eşi Jinal, çocuklarının ilhamıyla tüm birikimlerini ve lüks eşyalarını fakirlere bağışladı. Çift, artık rahiplik yaparak yalnızca hayır kurumlarından sağlanan yemeklerle yaşayacak. Milyonlarca dolar kazandıran aile işletmesi ise Bhandari'nin babası ve en büyük kardeşi tarafından yönetilmeye devam edecek.

ui.jpg

"DOĞRU YAŞAM YOLU İÇİN RAHİPLİĞİ SEÇTİM"

Gayrimenkul uzmanı olarak tanınan Bhandari, pazartesi günü Sabarkantha'da tüm mal varlıklarını bırakarak rahipliğe ilk adımı attı. Çift, kraliyet giysileri içinde çiçek dolu bir arabada taşınırken, kalabalığa eşyalarını dağıttı.

Yüzlerce kişi, dağıtılan malları toplamak için 4 kilometrelik yolculuk boyunca zengin çifti takip etti. Bhandari, "Doğru yaşam yolunu seçmeye karar verdim ve bunun için rahipliği seçtim. Lüks bir hayat yaşadım ve işimde bile zorlukla karşılaşmadım. Kararımdan memnunum," dedi.

Çift, Jain lideri Acharya Dev Vijay Yog Tilak Suriji Maharaj ile yapılacak olan yemin töreniyle resmi olarak Jain rahipliğine katılacak.

fh.jpg

ÖNCE KIZLARI RAHİP OLDU

Bhandari ailesinin geçmişte topluluklarına birçok katkıda bulunduğu bilinirken, çiftin 19 ve 16 yaşındaki iki kızı, 2022'de ailenin yıllardır uyguladığı Jain öğretileri sonrası rahipliği benimsedi. Aile, on yıldır Jain öğretilerini takip ediyor.

Zengin bir iş insanı olan Bhandari, hayatının işini bir kenara bırakırken, ebeveynleri arasında zor bir seçim yapmak zorunda kaldı. "Ebeveynlerimi rahiplik yemini etmeme izin vermeleri için ikna etmek benim için zordu. Ancak ben kararlı kaldım." dedi.

rogar-kapaklari.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar