Hayal kurmayı da elimizden almayın

Hayal kurmayı da elimizden almayın
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

20-04-24-01gun-page-0001-1.jpg

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ‘İŞSİZ ORDUSU’ HALİNE GELDİ

Hükümetten mülakatsız 68 bin kadro bekleyen öğretmenler, öğretmen açığının ücretli eğitimcilerle karşılanmasını "devletin kendi eliyle taşeron işçi çalıştırması" olarak nitelendiriyor. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Sevda Ketenci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Ketenci, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen açığını ücretli öğretmenlerle kapatmak istediğini, bunun devletin kendi eliyle taşeron işçi çalıştırması anlamına geldiğini belirtti. Ketenci, hükümetin seçim yatırımı olarak 10-20 bin öğretmen alarak açığı kapatmayı hedeflediğini, ancak bunun yerine açığın tamamını güvenceli istihdam modeliyle kadrolu öğretmen atamaları yaparak kapatması gerektiğini savundu.

Ataması yapılmayan öğretmenler ise mülakatsız 68 bin atama beklediklerini belirterek, en büyük hayallerinin okullarında çocukların kalplerine dokunmak olduğunu dile getirdi. Eğitim-İş Sendikası ise öğretmenlik mesleğinin seçim yatırımı olarak kullanılmasına karşı çıkarak, ücretli öğretmenlik kavramının derhal Milli Eğitim lügatından kaldırılmasını talep ediyor.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar