ABD Husilere ait balistik füzelerin düşürüldüğünü duyurdu

ABD Husilere ait balistik füzelerin düşürüldüğünü duyurdu
ABD, Yemen'deki Husilerin kontrolündeki bölgelerden Aden Körfezi yönüne fırlatılan bir gemisavar balistik füzenin başarılı bir şekilde düşürüldüğünü duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), konuya ilişkin açıklamasını X sosyal medya platformunda paylaştı.

Açıklamada, Husi kontrolündeki bölgelerden ABD bandıralı Torm Thor adlı kimyasal tanker gemisinin hedef alındığı tahmin edilen bir gemisavar balistik füzenin fırlatıldığı belirtildi.

Füzenin Aden Körfezi'ne doğru ateşlendiği bildirilen açıklamada, herhangi bir yaralanma olmadan füzenin başarılı bir şekilde düşürüldüğü kaydedildi.

Yemen'deki İran destekli Husilerin, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak 31 Ekim 2023'te Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koymaya ve bazılarına insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başladığı belirtildi.

ABD güçlerinin, bu süreçte Yemen'den atılan füze ve kamikaze dronlarını birçok kez başarılı bir şekilde düşürdüğü ifade edildi.

Husilerin eylemlerinin ardından birçok gemicilik şirketinin, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldığı ve ABD'nin, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturulduğu belirtildi.

Kızıldeniz'de 31 Aralık 2023'te İsrail ile bağlantılı bir gemiyi ele geçirmeye çalışan Husilere ait 3 sürat teknesinin ABD helikopterlerince ateş altına alındığı ve Husilerin, 10 Ocak'ta da ABD'ye ait bir geminin füze ve kamikaze dronlarla hedef alındığını duyurduğu ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar