Hazine Bakanlığı görevinden alınan Lütfi Elvan'ın yeni işi belli oldu

Hazine Bakanlığı görevinden alınan Lütfi Elvan'ın yeni işi belli oldu
Eski hazine ve maliye bakanı Lütfi Elvan, devletten en çok kamu ihalesi alan şirketler listesinde en üst sıralarda yer alan Kalyon Holding’de yönetim kurulu başkan vekili oldu.

AHMET UNUTGAN / GÜNBOYU

Devletten en çok kamu ihalesi alan şirketler listesinde en üst sıralarda yer alan, iktidara yakınlığıyla sık sık gündeme gelen Kalyon Holdingin, yönetim kurulu başkan vekili Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lüfti Elvan oldu.

Öte yandan resim ve harç istisnaları uygulanan 128 şirketten biri Kalyon için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “9 milyarlık vergi muafiyeti tanındı” demişti.

“KATKI SUNMAYI AMAÇLIYORUM”

Yeni göreviyle ilgili yaptığı açıklamada tecrübesini özel sektörde ama yine ülkemin gelişmesine katkı sunacağım diyen Elvan şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşık 37 yıl kamuda milletimize hizmet etmek bizlere nasip oldu. Uzmanlık görevimden başlayarak bulunduğum her görev ve makamda devletimizin ve ülkemizin kalkınması için, ilke ve değerlerimizden taviz vermeden görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Edindiğimiz tecrübeyi bu sefer özel sektörde, ilkelerimize sadık kalarak, yine ülkemizin gelişmesine katkı sunmak için kullanacağız.

Enerjiden inşaata, ulaşımdan altyapıya kadar pek çok sektörde sürdürdüğü faaliyetleriyle Türkiye’nin kalkınma ve büyümesine önemli katkılarda bulunan Kalyon Holding’in yönetim kurulu başkan vekilliğini yürütecek olmaktan memnuniyet duyuyorum. Gerek eğitim hayatım gerek kamudaki çalışmalarım süresince edindiğim bilgi ve deneyimi özel sektöre taşıyarak; holding bugüne kadar ülkemize sunduğu değeri daha da artırmasına katkı sunmayı amaçlıyorum.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar