Borsa İstanbul'da halka arz edilen 8 hisseye tedbir şoku

Borsa İstanbul'da halka arz edilen 8 hisseye tedbir şoku
Son zamanlarda borsa yatırımcılarının sıklıkla yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da aralarında eylül ayında halka arz edilen 8 hisseye tedbir getirildi.

Son dönemde borsa yatırımcılarının sıklıkla yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da halka arz olan hisselerden, çok sayıda yatırımcı para kazandı.

Ancak Borsa İstanbul'da aralarında eylül ayında halka arz edilen Tarkim ve Adra GYO'nun da olduğu 8 hisseye tedbir getirildi

Borsa İstanbul tarafından yapılan KAP açıklamasında Sermaye Piyasası Kurulu’nun(SPK) kararı doğrultusunda alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında aralarında daha eylül ayında halka arz olan ADGYO'nun da olduğu 6 hissenin paylarına 1 ay boyunca açığa satış ve kredili işlem tedbiri geldi.

Tedbir gelen ş hisselerin listesi şu şekilde:

  • Adel Kalemcilik (ADEL)
  • Adra GYO (ADGYO
  • Emek Elektrik (EMKEL)
  • Lider Faktoring (LIDFA)
  • Nuh Çimento (NUHCM)
  • Tetemat Gıda (TETMT.)

Ayrıca Tarkim Bitki Koruma (TARKM) payları 27/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Atlantis Yatırım Holding (ATSYH) payları 27/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar