75 bin liralık maaşını az bulan AKP milletvekili haftalık mazot giderini açıkladı

75 bin liralık maaşını az bulan AKP milletvekili haftalık mazot giderini açıkladı
AKP Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, 73 bin TL'yi aşan milletvekili maaşını az buldu, Bayraktar, yaptıkları işe göre maaşların yetersiz kaldığını söyledi.

CEMİLE BALCI-GÜNBOYU

Milletvekili maaşlarıyla ilgili açıklamasıyla gündeme gelen AKP Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, "Vekil maaşı konusu çok gündeme geliyor. Bir vekilin masrafları çok ciddi arkadaşlar. Her yaptığımız masraf bize ait ve vekil maaşı dışında bir şeyimiz yok. Bir vekil özgür olmalı. İçimizde bu ülkeyi parsellemeye alışmış insanlar, belki bir kısım medya vekillerin özgür olmasını istemiyor" dedi.

HAFTALIK MAZOT GİDERİNİ AÇIKLADI

AKP'li Milletvekili Lütfi Bayraktar, "Vekiller hiçbir iş yapmıyor gibi bir algı var. Devletin imkanlarını kullanan insanlar gibi lanse ediliyor. Haftada 5-6 düğüne derneğe gidiyoruz. Haftalık mazot giderimiz 10 bin lira" ifadelerini kullandı.

Milletvekillerinin 2023 yılı aylık maaşının 73 bin 379 TL olduğunu, her türlü masrafın maaşlarından karşılandığını belirten Bayraktar, şunları söyledi:

"Vekil maaşı konusu çok gündeme geliyor. Bir vekilin masrafları çok ciddi arkadaşlar. Her yaptığımız masraf bize ait ve vekil maaşı dışında bir şeyimiz yok. Bir vekil özgür olmalı. İçimizde bu ülkeyi parsellemeye alışmış insanlar, belki bir kısım medya vekillerin özgür olmasını istemiyor.

Rabbime hamdolsun fındığımız var, arka planda bir miktar birikimimiz var... Yoksa bu maaşlarla vekillerin bu çalışmayı yapabilme imkanı yok. Az demiyorum çok iyi para ama yapılan işe göre az. Niye tartışılıyor bu konu? Muhtemelen vekillerin özgür olmasını istemiyorlar. Kanun yaparken bir yerlere muhtaç olmalarını istiyorlar.

Yoksa bu iş maaşla yapılacak bir iş değil kutsal bir iş. Aldığımız maaşla her şeye rağmen çok fevkinde bir iş yapıyoruz. Bu iş maaşla falan öyle yapılacak bir iş değil. Kutsal, bu ülkede kaç kişi vekil olmuş. Ben Kirazlı köyündenim. Kocaali'den benim bölgemden 3 tane vekil olmuş, ikisi burada yaşamamış. Ben yerli olup da orada kalıp da vekil olan adamım, kardeşinizim. Belki 100 yıl daha bu imkan gelmeyecek. Önemini biliyoruz ama şu vekillerin pozisyonunun tartışılma meselesinin başka bir amaca hizmet ettiğini düşünüyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar