Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

20-01-24-01gun-page-0001-001.jpg

‘KIRMIZI BÜLTEN’LE ARANANLARA KELEPÇE

Interpol tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan 42 firari, Türkiye'nin 13 ilinde gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirildi. Firarilerin uyuşturucu madde ticareti ve kara para aklama gibi suçları işlediği iddia edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin 13 ilinde gerçekleştirilen "Kafes-31" operasyonuyla 12 ülkede Interpol tarafından aranan 42 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyon, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Kırklareli, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Niğde, Sakarya ve Uşak'ta düzenlendi. Şüpheliler arasında organize suç örgütü üyeliği, yasa dışı silah ticareti, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme gibi suçlardan arama kaydı bulunanlar olduğu belirtildi. Bu operasyonlarla birlikte yılbaşından bu yana toplamda 114 kişi kırmızı bültenle aranırken, dünya çapında kadın ticareti iddiasıyla aranan "Madame Claude" lakaplı Nilufar Mirxanova Çanakkale'de yakalandı.

18 ÜLKE PEŞLERİNDE

Türkiye'nin gerçekleştirdiği "Kafes 28" operasyonu, 4 gün önce 18 ülkede kırmızı bültenle aranan 56 şüphelinin yakalandığı büyük bir başarıya işaret ediyor. İstanbul, Antalya, Sakarya, Bolu, Çanakkale, Eskişehir, İzmir, Manisa, Muğla, Şanlıurfa ve Yalova'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda ABD, Almanya, Azerbaycan, BAE, Belarus, Fas, Filistin, Hindistan, İsrail, İran, Katar, Kazakistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suudi Arabistan, Türkmenistan ve Ürdün'den aranan şüpheliler yakalandı. Operasyon kapsamında suç örgütü liderleri de dahil olmak üzere şüphelilerin çeşitli suçlardan arama kayıtları bulunuyor. Almanya'da aranan suç örgütü lideri Eric Schroede'nin de İstanbul'da yakalandığı belirtildi.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar