Google, Android cihazlara dev bir güncelleme yapıyor: İşte gelecek olan yeni özellikler

Google, Android cihazlara dev bir güncelleme yapıyor: İşte gelecek olan yeni özellikler
ABD merkezli teknoloji devi Google, akıllı telefonlar için geliştirdiği Android işletim sistemine bir dizi yenilik getireceğini duyurdu. Şirket, CES 2024 etkinliğinde gerçekleştireceği sunumda bu yeni özellikleri tanıtacak.

ABD merkezli teknoloji devi Google, akıllı telefonlar için geliştirdiği Android işletim sistemine bir dizi yenilik getirmeye hazırlanıyor. Şirket, CES 2024 etkinliğinde paylaşacağı güncellemelerle ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Google, CES 2024 etkinliğinde Android işletim sistemi için bir dizi yenilik duyurdu. Bu yeni özellikler sayesinde Android cihazlar arasında görsel, dosya ve mesaj paylaşımı daha kolay hale gelecek. Quick Share paylaşma butonu aracılığıyla, kullanıcılar yakındaki cihazlarla sadece bir dokunuşla paylaşım yapabilecekler. Fast Pair bağlantısı, kulaklıklar ve diğer cihazların sadece akıllı telefonlara değil, aynı zamanda Chromebook'lara ve televizyonlara da bağlanabilmesini sağlayacak.

1-001.webp

Google'ın duyurduğu bir başka özellik ise Fast Pair ile birlikte geldi. Bu özellik sayesinde 600 milyon cihaz birbirine bağlanabilecek. Ayrıca, Google, Android Auto için bir güncelleme yaparak, elektrikli otomobillerin gerçek zamanlı batarya bilgisini Google Haritalar ile paylaşabilme özelliğini tanıttı. Bu özellik ilk olarak Ford Mustang Mach-E ve F-150 Lightning modellerinde uygulanacak.

2-003.jpg

Google'ın CES 2024'te duyurduğu bir diğer yenilik ise TikTok içeriklerinin telefonlardan Chromecast yerleşik cihazlara aktarılabilmesi. Bu sayede TikTok canlı yayınları daha geniş ekranlarda izlenebilecek. Bu özelliğin gelecekte YouTube, Spotify gibi platformların içeriklerini de aktarma yeteneği kazanması bekleniyor.

3-003.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar