Güneş enerjisiyle çalışan minyatür araçlar görücüye çıktı!

Güneş enerjisiyle çalışan minyatür araçlar görücüye çıktı!
İzmir Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile yurt dışından gelen öğrencilerin "Solar Car Presentations" projesi kapsamında güneş enerjisiyle ürettikleri minyatür araçlar, büyük ilgi gördü.

Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile yurt dışından gelen öğrencilerin "Solar Car Presentations" projesi kapsamında güneş enerjisiyle ürettikleri minyatür araçlar, Konak Meydanı’nda sergilendi.

Proje hakkında bilgi veren Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Uğur Çelik, projenin öğrencilerin kendi tasarımlarıyla güneş enerjisiyle çalışan minyatür araçlar üretmeye odaklandığını belirtti. Çelik, öğrencilerin hayal gücü ve teknik becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, öğrencilerin elektrik-elektronik temel kodlama, malzeme ve teknik hesaplama bilgilerini bir arada kullanarak iş birliği içinde çalıştıklarını söyledi.

aw200579-02.jpg

Kınık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Alptekin Tez ise öğrencilerin atık malzemeleri kullanarak güneş enerjisiyle çalışan araçlar ürettiklerini açıkladı. Tez, öğrencilerin tamamen kendi ürettikleri araçlarla, güneş enerjisiyle pili şarj ederek 30 kilometre hızla 6 saat boyunca hareket edebildiklerini belirtti.

aw200579-04.jpg

Projeye Romanya ve Bulgaristan'dan katılan 42 öğrenci ve 8 teknik öğretmenin de araçlarını tanıttığı belirtildi. Romanya'dan gelen Pietra Neamt meslek okulu öğrencisi Cintitâ Mateo Marian, protatif aracın güneş panelini istenilen yöne yönlendirebildiğini ve şarj ünitesiyle pili şarj ederek çalıştırabildiğini söylerken, 11. sınıf öğrencisi Alperen Egen ise atık malzemelerden oluşturdukları aracın lazer CNC ile işlendiğini, güneş paneliyle elektrik ihtiyacını karşıladıklarını ve motorlarla hareket sağladıklarını açıkladı.

aw200579-01.jpg

aw200579-03.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar