Gördüğünüze inanamayacaksınız: Dünya’nın en küçük insansı robotu tanıtıldı!

Gördüğünüze inanamayacaksınız: Dünya’nın en küçük insansı robotu tanıtıldı!
Hong Kong'daki dört gençten oluşan bir ekip tarafından geliştirilen, dünyanın şimdiye kadarki en küçük insan benzeri robotu tanıtıldı.

Hong Kong'daki dört gençten oluşan bir grup, Guinness Dünya Rekorları tarafından onaylanan dünyanın en küçük insan benzeri robotunu geliştirdi. Sadece 14,1 santimetre boyunda olan bu minik robot, önceki rekor sahibinden 11,3 milimetre daha kısa. Robot, Hong Kong Piskoposluk Bölgesi Erkek Okulu'nda (DBS) okuyan Aaron Ho Yat Fung, Isaac Zachary To, Justin Wang Tou Duong ve Ngo Hei Leung tarafından tasarlandı ve üretildi.

Rekorun gerekliliklerini karşılamak için robotun iki ayak üzerinde yürüyebilmesi ve omuzlarını, dirseklerini, kalçalarını ve dizlerini döndürebilmesi gerekiyordu. Gençler, okulun robot laboratuvarı tarafından sağlanan yazılımı kullanarak küçük cihazı tasarladıktan sonra akrilik gövde panellerini ve 3D baskılı bileşenleri ürettiler. Robotun kollarını ve bacaklarını hareket ettiren bir dizi servo motor üretmek için bir fabrikayla bir sözleşme yapıldı.

3652230-jpg-optimal.jpg

Ekip üyeleri, robotun yürüyebildiğini, futbol oynayabildiğini, dans edebildiğini ve hatta kung-fu bile yapabildiğini belirtti. Bu başarıyla birlikte, gençler robotu STEAM (bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik) eğitimi için düşük maliyetli bir öğrenme aracı olarak kullanmayı planlıyorlar.

Robot, 7,4 voltluk lityum iyon pil ile çalışıyor ve bir uygulama veya robotun arkasındaki düğmeler aracılığıyla kontrol edilebiliyor. DBS Robotik Ekibi, geniş çapta övgü alan bilimsel çalışmalarıyla dikkat çekiyor ve gençlerin bilimsel çabalara katılımını teşvik eden önemli bir rol üstleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar