Doğu Karadeniz’de yaş çay sezonu açıldı

Doğu Karadeniz’de yaş çay sezonu açıldı
Doğu Karadeniz'de 2024 yılı yaş çay sezonunun açılmasıyla birlikte çay üreticileri, çay bahçelerine girerek çaylarını toplamaya başladı.

2024 yılının yaş çay sezonu için çay üreticileri, ÇAYKUR’a çay satabilmek amacıyla çaylık arazilerinde budama işlemi gerçekleştirerek bakımlara başladı. Budama işlemlerinin ardından üreticiler, arazilerde gübreleme çalışmalarını yürütürken, yaş çay kampanyası için de hazırlıklarını tamamladı. Hazırlıklarını tamamlayan üreticiler, bugün sabah saatlerinde çay bahçelerine girerek çay hasadı yaptı. Çay müstahsilleri, şimdi yaş çay taban fiyatının açıklanmasını bekliyor.

Rize'de çay üreticileri, önümüzdeki dönemde kontenjan uygulamasının olabileceği endişesiyle çay hasadına erken başladı. Hüseyin Can Şişman, çay fiyatlarının 20 liranın altına düşmemesi gerektiğini vurgularken, Emirhan Şişman ise çay sezonunun verimli geçeceğine dair iyimserliklerini dile getirdi.

Nurcan Şişman ise ailesiyle birlikte çay toplayarak işçi almadıklarını belirtti ve bu seneki çay sezonunun keyifli ve verimli geçeceğine inandığını ifade etti. Çay sezonu boyunca birlik ve dayanışma içinde çay toplamanın keyifli bir şenlik havasında geçeceğine olan inancını paylaştı.

Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar