Genç kalmanın formülü ABD’de bulundu: Yüzyıllarca yaşamak mümkün mü

Genç kalmanın formülü ABD’de bulundu: Yüzyıllarca yaşamak mümkün mü
ABD'de çalışmalar yürüten Prof. Dr. Derya Unutmaz, laboratuvar ortamında hücreleri gençleştirmeyi başardıklarını açıkladı.

ABD’de Connecticut Üniversitesi Sağlık Merkezi ve Jackson Laboratuvarı’nda görev yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz, laboratuvar ortamında hücreleri gençleştirmeyi başardıklarını açıkladı. Unutmaz, bu çalışmanın insanlar üzerinde uygulanabilecek hale gelmesinin tıpta devrim niteliğinde gelişmelerin önünü açacağını belirtti. Unutmaz “İnsanların çoğu gelecekte yüzyıllarca yaşayacak” dedi.

Karar'da yer alan habere göre Prof. Dr. Unutmaz, bu çalışmanın insanlar üzerinde uygulanabilecek hale gelmesinin tıpta devrim niteliğinde gelişmelerin önünü açacağını belirtti. Unutmaz, “İnsanların çoğu gelecekte yüzyıllarca yaşayacak” dedi.

“ORGANLARI 30 YAŞINDAKİ GİBİ ÇALIŞACAK”

Çalışmaların tamamlanmasıyla önümüzdeki 25 yıl içinde 70 yaşındaki bir insanın organlarının 30 yaşındaki gibi çalışacağını dile getiren Prof. Dr. Unutmaz, iki farklı yöntemle hücreleri gençleştirebildiklerini açıkladı. Hürriyet'ten Melike Çalkap'ın haberine göre Unutmaz, bu sayede hem daha genç görünmenin hem de yaşlanma nedeniyle oluşan hastalıkların önüne geçilebileceğinin altını çizdi.

'YAŞLANMA NEDENİYLE OLUŞABİLECEK HASTALIKLAR ENGELLENECEK'

Yapılan çalışmayla, organ düzeyinde bir gençleştirme yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Derya Unutmaz, “70 yaşındaki kişinin cildi, kalbi, böbreği ya da bağışıklık sisteminin durumunu 20-30 yıl geriye yani 40 yaşına çekerek o kişinin hayatına çok önemli yıllar ekleyeceğiz. Bu çalışmayla yaşlanma nedeniyle oluşabilecek hastalıkların önüne geçilebilecek” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar