Gemlik’ten sonra Tokat depremini de bildi! Ünlü Astrolog Sinan Hoca 7 üzerinde deprem olacak ili açıkladı

Gemlik’ten sonra Tokat depremini de bildi! Ünlü Astrolog Sinan Hoca 7 üzerinde deprem olacak ili açıkladı
Gemlik depremini günler öncesinden bilen Astrolog Sinan Hoca Tokat depremini de 3 ay öncesinden bildi. Aylar önce açıkladığı bir il daha dikkat çekti.

6 Şubat’ın ardından Türkiye yeniden büyük deprem olur mu korkusuyla diken üzerinde yaşamaya başladı. 50 binden fazla kişinin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği, binlerce binanın yerle bir olduğu 2 depremin ardından artçı depremler özellikle 11 ilde devam etti. Gözler 11 il dışında fay hattı üzerinde bulunan riskli noktalara yeniden çevrildi.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Gemlik, Biga’nın ardından korkutan depremlerde dün gece itibariyle Tokat depremi de eklendi. Tokat’ta bir gün aralıklarla 2 deprem meydana geldi. Deprem Yozgat, Samsun ve Çorum’da da şiddetli hissedilirken 200’den fazla ev ve ahırsa büyük hasar oluştu.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Gemlik depremini günler öncesinden nokta atışı bilen Astrolog Sinan Hoca’nın Tokat için de aylar öncesinden uyardığı ortaya çıktı.

3 AY ÖNCE TOKAT İÇİN UYARMIŞTI

Sinan Hoca 3 ay önce Youtube üzerindeki programında Tokat’ı şu sözlerle işaret ederek uyarmıştı:

Tokat Oğuzlar arası riskli görünüyor. Çorum da dahil buna. Tabi bu deprem seneye olacak diye bir şart yok. 6 yıllık bir deprem fırtınasından bahsediyoruz.

Erzincan Bingöl arası kaç km - Erzincan Bingöl arası kaç saat -

“BURADA 7 ÜZERİNDE BİR DEPREM OLABİLİR”

Hoca "Erzincan- Bingöl arasında Yedisu isimli bir yer var, burasının harekete geçeceğini düşünüyorum. Burada 7 üzerinde bir deprem olabilir, burası riskli. Bu depremden Tunceli'de etkilenebilir” diyerek 7 büyüklüğünde deprem beklediğini açıklamıştı.

TOKAT'TA EN BÜYÜK DEPREM NE ZAMAN OLDU?

Dün 2 kez sallanan Tokat’ta bugüne kadar ki en büyük deprem 1942 yılında Niksar-Erbaa çevresinde meydana geldi. Büyüklüğü 7 olarak tespit edilen bu depremde 3 bin kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından 2 bölge arasında toplamda 100’den fazla artçı kaydedildi.

Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı

TOKAT’IN ZEMİNİ ALÜVYON!

Kuzey Anadolu Fayı'na 35 kilometrei Ezinepazarı Fayı'na 26 kilometre uzaklıkta bulunan Tokat’ın büyük bir kısmı alüvyon zemin üzerine kurulu durumda bulunuyor. Tokat, bulunduğu jeolojik konum itibariyle fayların yoğun olduğu bir bölgede yer alıyor. Alüvyon zemin sıvılaşma oranını artırarak sarsıntıların geniş alana yayılması riskini taşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar