Geleceğin liderleri için laboratuvar: Öğrencileri hazırlama yolunda adım adım!

Geleceğin liderleri için laboratuvar: Öğrencileri hazırlama yolunda adım adım!
Sivas'ta Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Roboto Projesi'nin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Roboto Projesi kapsamında Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Endüstri 4.0 uygulamaları için özel bir Robotik Otomasyon Laboratuvarı kuruldu. Bu laboratuvar, Robotik Otomasyon Seti ile donatıldı ve 20 işsiz genç, hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alarak bu alanda yetkinlik kazandı. Proje tamamlandıktan sonra, oluşturulan Robotik Otomasyon Laboratuvarı'nda öğrencilere eğitim verilecek ve mesleki eğitim mezunu öğrencilerin yetenekleri geliştirilecek.

aw151253-07.jpg

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Roboto Projesi'ni büyük bir önemle değerlendirerek, "Türkiye'nin küresel ekonomide güçlü bir aktör olabilmesi için işgücü piyasasındaki gelişmelerin son derece kritik olduğunu hepimiz biliyoruz. Gençlerimizle birlikte insan odaklı sürdürülebilir bir kalkınmayı gerçekleştirmemiz gerektiğini unutmamalıyız" dedi. Şimşek, "Roboto Projesi, ilimizde nitelikli iş gücü yetiştirilmesi ve sektörlerin kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması açısından son derece önemli. 1. Organize Sanayi Bölgemizde ve Demirağ Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren firmalarımız, bu teknolojiyi kullanıyor. İlimizdeki sanayi bölgelerine yönelik nitelikli iş gücü ihtiyacına cevap verebilmek için yeni teknolojilere uygun insan gücünü yetiştirmemiz, gelişimimize ve istihdamımıza önemli katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

aw151253-05.jpg

Vali Şimşek, projenin gençlerin geleceği için önemli olduğunu vurgulayarak, "Öğrencilerimizin kapasitelerinin güçlendirilip nitelikli iş gücüne kazanımlarının sağlanması açısından bu proje son derece kıymetli. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde uygulanacak olan bu projede, öğrencilerin erken yaşta bilgi ve iş tecrübesi edinmeleri önemli bir avantaj sağlayacak. Gençlerimizin, mesleki becerilerini geliştirmeleri için iş dünyasıyla daha sıkı ilişki içinde olmaları gerekiyor. Bu güzel projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

aw151253-04.jpg

Avrupa Birliği hibesiyle desteklenen 328 bin Euro'luk projenin açılışına Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Ercan Alpay, il protokolü, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar