Gazze'de ölenlerin sayısı 29 bini aştı

Gazze'de ölenlerin sayısı 29 bini aştı
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürerken, 7 Ekim'den bu yana devam eden şiddetli saldırı ve işgal sonucunda Gazze'de ölenlerin sayısı giderek artıyor

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde yaşanan trajik tablo derinleşiyor. Bugüne kadar devam eden şiddetli saldırılar ve işgal sonucunda Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı korkunç bir rakama ulaştı. Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, saldırıların başladığı tarihten itibaren en az 29 bin 92 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 69 bin 28 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Son 24 saat içinde ise 107 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve 145 kişinin de yaralandığı bildirildi. Bu rakamlar, bölgedeki insanlık dramının boyutlarını gözler önüne seriyor.

Saldırılar karşısında uluslararası toplumdan ve insan hakları örgütlerinden artan bir şekilde İsrail'e çağrılar yapılıyor. Kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve sivillerin korunması için uluslararası toplumun daha etkin bir rol oynaması gerektiği vurgulanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar