Nusret'in Etiler'deki restoranına bir ay içinde ikinci silahlı saldırı

Nusret'in Etiler'deki restoranına bir ay içinde ikinci silahlı saldırı
İstanbul Etiler’de bulunan Nusret-et’in et restoranına gece saatlerinde motosikletli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Ünlü restoranın hedef alındığı saldırıda, uzun namlulu bir silah kullanıldı ve ateş edilen kurşun, restoranın yanındaki banka şubesine isabet etti. Daha önce de 21 Mart'ta aynı mekana saldırı düzenlenmiş saldırının ardından Barış Boyun grubu çıkmıştı.

Olay, Nispetiye Caddesi üzerinde saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Gece saatlerinde motosikletle gelen kasklı iki saldırgandan biri Nusret Gökçe'nin et restoranına ateş açtı, kurşun restorana değil yanında bulunan bir banka şubesine isabet etti.

Olay esnasında orada bulunan polisler motosikletli saldırganların peşine düştü. Polisin dur ihtarına uymayan saldırganlar kaçarak izlerini kaybettirdiler.

6603cfcc9646140f1fd4d1b2.webp

BİR AY ÖNCEDE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Nusr-et'in Etiler'deki şubesi, bir ay önce de benzer bir saldırının hedefi olmuştu. Polis, bu son saldırının ardından saldırganları yakalamak için çalışmalara başladı. Olay yeri inceleme ekipleri, delilleri topladı ve polisin soruşturması hâlâ devam ediyor.

etilerde-nusrete-silahli-saldiri.webp

21 Mart Perşembe günü, saat 05.00 civarında, aynı lokantaya yönelik motosikletle gelen kasklı iki saldırgan tarafından silahlı bir saldırı düzenlenmişti. Bu saldırıyla ilgili yapılan soruşturma sonucunda, Y.Y. ve O.Y.'nin Antalya'da, H.A.K. ve U.K.'nin Eyüpsultan'da, M.A.Y.'nin ise Beylikdüzü'nde yakalanmıştı.

BAKANIN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yurt dışında firari olarak bulunan elebaşı Barış Boyun'un, organize suç örgütü liderliğini yapan Volkan Reçber'in talimatıyla, Beşiktaş'ta bulunan 'Nusr-Et' isimli iş yerine yönelik motosikletli iki kişi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı eyleminin ardında olduğunu belirtti. Operasyon sonucunda, silahlı saldırıyı gerçekleştiren organize suç örgütü üyesi beş şüpheli yakalandı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

NUSRET GÖKÇE KİMDİR

Nusret Gökçe, 9 Ağustos 1983'te Erzurum'da, madenci bir babanın ve ev hanımı bir annenin oğlu olarak dünyaya geldi. Kürt kökenli bir ailede büyüyen Nusret'in yanında dört kardeşi bulunuyor. İki yaşındayken ailesiyle birlikte Darıca, Kocaeli'ye taşındı ve burada eğitim hayatına başladı. Ailevi sebeplerden dolayı 6. sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldı ve kasaplık mesleğine başlamak için bir kasap ustasının yanında çırak olarak işe girdi.

2010 yılında, kendi markası olan Nusr-et Steakhouse'u kurdu ve et pişirme konusundaki uzmanlığı ve özgün tuzlama tarzıyla kısa sürede tanınmaya başladı.

SALT BAE" LAKABIYLA TANINDI

Nusret Gökçe'nin şöhreti, Ocak 2017'de Twitter'da restoranının hesabından paylaşılan "Osmanlı Bifteği" videosunun viral olmasıyla patladı. Bu video, Instagram'da milyonlarca kez izlendi ve özgün tuz serpme hareketiyle "Salt Bae" lakabıyla tanındı.

Salt Bae fenomeni, parmak uçlarından tuz serpme hareketiyle milyonların ilgisini çekti ve dünya genelinde ün kazandı. Bu viral şöhretiyle Nusret Gökçe, dünyanın dört bir yanından ünlü isimleri ve politikacıları restoranında ağırladı.

Gökçe, 2007-2010 yılları arasında Arjantin ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere çeşitli ülkeleri ziyaret ederek aşçılık ve lokantacılık alanında deneyim kazandı. Türkiye'ye döndükten sonra, 2010 yılında İstanbul'da ilk restoranını açtı ve daha sonra 2014 yılında Dubai'de bir şube daha açtı. Şu anda 31 Ocak 2020 itibarıyla 14 şubesi bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar