Sungurlu'da KKKA eğitim semineri düzenlendi

Sungurlu'da KKKA eğitim semineri düzenlendi
Çorum'un Sungurlu ilçesinde, baharın gelmesi ve hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerin ısırma riskine dikkat çekildi.

Sungurlu Devlet Hastanesi'nde görevli Uzman Dr. Mustafa Akıncı tarafından düzenlenen eğitim etkinliğiyle, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nden korunma yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Seminerin ardından, hasta ve hasta yakınları için farkındalık oluşturmak amacıyla danışma biriminde stant açıldı.

Hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, "Tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene riski taşıyan yerlere giderken, vücudu örten giysilerin tercih edilmesi, pantolon paçalarının çorapların içine sokulması ve açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi, kenelerin vücuda girmesini engellemek için önemlidir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, kene riski taşıyan alanlardan dönüldüğünde kişilerin ve çocuklarının vücudunda kene bulunup bulunmadığını kontrol etmeleri önemle vurgulandı. Kenenin bulunması durumunda, çıplak elle temas etmeden uygun bir malzeme kullanılarak çıkarılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, kene çıkarılamadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği kaydedildi.

Kene ısırması sonrasında 10 gün boyunca halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtilerin izlenmesi ve bu belirtilerin ortaya çıkması halinde derhal sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, kenelerin kesinlikle çıplak elle öldürülmemesi ve patlatılmaması gerektiği, bu tür müdahalelerin hastalığın bulaşma riskini artırabileceği bilgisi paylaşıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar