Gazeteci İsmail Saymaz'a 'Gaziosmanpaşa' soruşturması

Gazeteci İsmail Saymaz'a 'Gaziosmanpaşa' soruşturması
Gazeteci İsmail Saymaz hakkında Gaziosmanpaşa'daki yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle soruşturmsa başlatıldı.

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde gerçekleşen yerel seçimlerin ardından yaşanan olaylar hakkında attığı bir tweet nedeniyle gazeteci İsmail Saymaz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kazandığı ancak oyların yeniden sayıldığı süreçte, İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşananlarla ilgili sosyal medya platformu X'te bir paylaşım yapan gazeteci İsmail Saymaz, hakkında soruşturma yapılacak.

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'nın arbede görüntülerini paylaşmasının ardından, Saymaz'ın attığı tweette, "AK Partililer Gaziosmanpaşa’yı vermemek için olay çıkarıyor" ifadeleri yer aldı. Bu tweet, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, halkı yanıltıcı bilgiyi yaymak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlamalarıyla soruşturma açılmasına neden oldu.

Soruşturma başlatılmasının ardından İsmail Saymaz, konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak, hukuki sürecin başladığını belirtti. Saymaz, savcılık tarafından ifade vermeye çağrıldığını ve suçlamaları reddettiğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar