Fransa'da hastane randevusuna gitmeyen vatandaşlara para cezası!

Fransa'da hastane randevusuna gitmeyen vatandaşlara para cezası!
Fransa Başbakanı Gabriel Attal, son bir yılda 20 milyon hastanın randevu almasına rağmen muayeneye gitmediğini ve bu durumun sağlık sistemi üzerindeki yükü artırdığını belirtti. Bu nedenle, vatandaşların gitmeyeceği muayene randevusunu iptal etmemesi durumunda bir ceza uygulanacağını duyurdu.

Avrupa'daki sağlık sistemi sorunları, özellikle koronavirüs pandemisiyle birlikte daha da belirgin hale geldi. Fransa'da yaşanan pandemi kaosunun ardından sistemde iyileştirmeler yapılması gerektiği tartışılmaktadır.

Bu çerçevede, Fransa Başbakanı Gabriel Attal, ülkede sağlık alanında çeşitli tedbirlerin alınacağını duyurdu. Bu tedbirler arasında, Fransa'da eğitim gören doktorların sayısının artırılması da bulunmaktadır

y.jpg

173,98 TL KESİLECEK

Ülkedeki randevu sisteminde yaşanan sorunların çözümü için ceza sistemi devreye alınıyor. Son bir yılda 20 milyon sağlık randevusu sonuçsuz kalıyor ve bu durum sağlık sistemi üzerinde yoğun bir baskı oluşturuyor.

Randevu alıp muayeneye gitmeyenler nedeniyle yaşanan yoğunluğun önüne geçmek amacıyla hükümet, randevusu olan ancak son dakikada iptal etmeyenlere 5 euro (173,98 Türk Lirası) ceza getiriyor. "Tavşan Vergisi" adı verilen bu uygulamada, randevusunu 24 saat önceden iptal etmeyen Fransızlar, belirlenen cezayı ödemek zorunda kalacaklar.

uifvbgnh.jpg

BİR BENZERİ TÜRKİYE'DE YAŞANIYOR!

Fransa'daki sorunun benzeri son dönemde Türkiye'de de yaşanmıştı.

Son dönemde bazı branşlarda randevu bulunamadığı, olsa bile çok ileri tarihlerde boşluk olduğu iddiaları üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

Yapılan çalışmanın ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sorunun gidilmeyen randevulardan kaynaklandığını açıkladı.

ojuijnm.jpg

1 YILDA 23 KİŞİ GİTMİYOR

Koca, "Türkiye'de ise 1 yıl boyunca MHRS üzerinden randevu alıp randevusuna gelmeyenlerin sayısı 23 milyon kişi. Düzce'de ise randevu alıp randevusuna gelen 500 bin kişi. Randevu alıp randevusuna gelmeyen 100 bin kişi.

Yani 23 milyonun 100 bini de Düzce'den randevusunu aldığı halde gelmeyen kişiler. Dolasıyla 100 bin kişi Türkiye genelinde 23 milyon kişi...

Üstelik bir başka hasta vatandaşımızın hasta olan vatandaşımızın sağlık hizmeti almasının önüne geçmiş oluyor. Bir başka hastanın hakkını gasbetmiş oluyor. Bu konuda hassasiyet göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

854.jpg

"SADAKATSİZLİĞE ÇÖZÜM BULACAĞIZ"

Koca daha sonra yaptığı açıklamalarda ise sorunun çözümü için çalıştıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"MHRS randevu sorunu, randevu aldığı halde randevusuna gelmeyenlerden kaynaklanıyor. 2023’te 23 Milyon randevuya gelinmedi. Oran %18. Bu duyarsızlık başkalarının randevu hakkını kullanamamasına yol açıyor. Randevu sadakatsizliğine çözüm bulacağız."

Öte yandan Türkiye'de, sağlık kurumlarına muayene olmak üzere başvurduklarında hastaların muayene katılım payı ödemesi gerekiyor.

bb.jpg

bbb.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar