Filistin Kızılayı: İsrail ordusu, el-Emel Hastanesi avlusuna baskın düzenledi

Filistin Kızılayı: İsrail ordusu, el-Emel Hastanesi avlusuna baskın düzenledi
İsrail güçleri, Gazze'nin güneyinde 10 gündür kuşatma altında bulundurduğu Han Yunus'taki Filistin Kızılayına bağlı olan el-Emel Hastanesi avlusuna baskın düzenledi.

Filistin Kızılayının, sosyal medya hesabından yapılan bir açıklamada, "İsrail işgal güçleri, el-Emel Hastanesi avlusuna bir baskın düzenledi ve giriş ile acil servisin dış kapısı önünde konuşlandı." ifadesi kullanıldı.

Yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin 10 gündür kuşatma altında bulundurduğu hastanenin avlusuna yoğun bir şekilde ateş açtığı belirtildi.

Hastanedeki sağlık ekiplerinin İsrail ordusunun yoğun ateş ile bombardımanından yaralananları tedavi etmeyi sürdürdüğü söylendi.

İsrail güçlerinin hastaneyi hedef almaya devam ettiğine dikkati çekilen açıklamada, "Hastaneye, aralarında Filistin Kızılayı çalışanı da bulunan 7 şehit ve 9 yaralı getirildi." ifadesine kullanıldı.

İsrail güçleri, 10 gündür Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan hasta ve yaralıların yanı sıra yerinden edilen Filistinlilerin de sığındığı Nasır Hastanesi ile el-Emel Hastanesini kuşatma altında bulunuyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı da İsrail ordusunun kuşatması nedeniyle Han Yunus'taki hastanelerde felaketin olduğu, İsrail güçlerinin sürdürdüğü saldırıları, tıbbi imkanların yetersizliği ve gıda eksikliği sebebiyle çok sayıda yaralı ve hastanın ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar