Fenerbahçe kazandı Trabzon karıştı: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Fenerbahçe kazandı Trabzon karıştı: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe konuk olduğu Trabzonspor'u 3-2'lik skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı olaylı karşılaşmayı değerlendirdi...

FENERBAHÇE KAZANDI TRABZON KARIŞTI

Galatasaray'ın Kasımpaşa'yı 4-3 mağlup edip Mart ayını lider kapatmasının ardından UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finale çıkan Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanındaydı..

Teknik Direktör İsmail Kartal; 4-1 kazanılan Pendikspor maçından farklı olarak sağ bek olarak Bright Osayi-Samuel'e, stoper mevkiinde Alexander Djiku'ya; orta sahada İsmail Yüksek'e; orta sahada Sebastian Szymanski'ye ve sağ kanatta İrfan Can Kahveci'ye forma verdi..

Jayden Oosterwolde, Mert Müldür, Cengiz Ünder, Miha Zajc, Michy Batshuayi, Serdar Dursun, Rade Krunic ve Mert Hakan Yandaş yedekler arasında yer alırken; Çağlar Söyüncü, Rodrigo Becao, Luan Peres, Leonardo Bonucci, Ryan Kent ve Joshua King kadroda yoktu...

Kadrosundan Anastasios Bakasetas, Jens Stryger Larsen, Abdülkadir Ömür, Dimitrios Kourbelis ve Tonio Teklic'i gönderen, bunlara karşılık sadece Dortmund'dan sağ bek Thomas Meunier'yi kadrosuna katabilen Trabzonspor'daysa amaç ligin ilk yarısında dize getirdikleri Fenerbahçe'ye bir darbe de Akyazı'da vurmaktı...

Alanyaspor maçında yediği şaibeli gol sonrası kaleci Uğurcan Çakır 2 haftalık aradan sonra yeniden kadroya dönerken; Teknik Direktör Abdullah Avcı stoper bölgesinde Joaquin Fernandez'e forma vererek Batista Mendy'i gerçek bölgesi olan ön libero pozisyonuna çekti..

Karagümrük maçında 1 gol atan Enis Bardhi'yi kenara çeken Abdullah Avcı; hücum bölgesinde Enis Destan ve Nicolas Pepe ile gol bulmayı hedefliyordu..

Paul Onuachu, Filip Benkovic, Ognjen Bakic, Mehmet Can Aydın ve Hüseyin Türkmen'i kadroda olmadığı Trabzonspor'da Taxiarchis Fountas, Umut Bozok, Umut Güneş, Mislav Orsic, Göktan Gürpüz ve Rayyan Baniya yedek soyundu..

İlk 10 dakikada Fenerbahçe golü buldu.. Dusan Tadic'in pasında topla buluşan Fred Rodrigues 27 metrelik bir uzaklıktan daha az az kullandığı sağ ayağıyla enfes vurdu... Süzüle süzüle giden meşin yuvarlak, önde yakalanan kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan Trabzonspor filelerine takılınca sarı kanaryalar Akyazı'da 1-0 öne geçti..

Golden sonra Fenerbahçe'de Sebastian Szymanski'nin uzaklardan vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır kurtarırken, dönen topu Dusan Tadic tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak auta gitti..

Trabzonspor'da Nicolas Pepe'nin orta şut karışımı vuruşunu Enis Destan'a gelmeden önce Ferdi Kadıoğlu önlerken ilk yarı sona ererken Fenerbahçe 2'nci golü attı..

Dusan Tadic'in sol taraftan yerden "Al da at" dercesine adeta raket gibi kullandığı sol ayağıyla attığı pasta Trabzonspor savunmasında Stefano Denswil ters ayakta yakalanınca topla buluşan Fred Rodrigues bir kez daha kaleci Uğurcan Çakır'ın soluna bırakarak kendisinin ve Fenerbahçe'nin ikinci golünü attı ve takımını soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gönderdi.

Trabzonspor taraftarlarının goller ve bazı pozisyonlar sonrasında sahaya yabancı madde atmaları ve Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ı yaralamaları anlamsızdı.. Zira bir tepki olacaksa şampiyonluk sonrasını iyi yönetemeyen Başkan Ertuğrul Doğan, Eski Başkan Ahmet Ağaoğlu ve gidip geldikçe maaşını 5 kat arttıran 40 milyonluk Teknik Direktör Abdullah Avcı'ya bunu göstermeleri gerekirdi..

İlk 11'de orta sahayı eksilterek hücum kurgusunu Nicolas Pepe ve Enis Destan'dan oluşturan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, savunmacı Joaquin Fernandez'in yerine bir başka ofansif oyuncu Enis Bardhi'yi oyuna alırken, maça ön libero pozisyonunda başlayan Batista Mendy'i de Stafano Denswil'in yanına stoper mevkiine çekti..

Fenerbahçe'deyse stoper Serdar Aziz'in yerine Jayden Oosterwolde oyuna girdi..

Trabzonsporlu taraftarları sahaya yine yabancı maddeler atarken hakem Halil Umut Meler oyunu sık sık durdurdu..

63'de Trabzonspor golü buldu.. Sol taraftan kullanılan serbest vuruşta topun başına gelen Enis Bardhi sert vurdu ve kaleci Dominik Livakovic'in uzaktan şutlara olan zaafını iyi değerlendirerek skoru 2-1'e getirdi...

Uzak mesafelerden goller yiyen Fenerbahçe'nin Hırvat file bekçisi Dominik Livakovic; neden 3 kişilik baraj istemedi anlaşılır gibi değil... Yaptığı hatalar Fenerbahçe'yi şampiyonluktan edecek gibi.. Bereket Hırvatistan-Türkiye maçında kalesinden çıkarak Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz'dan golü yedi de Avrupa Şampiyonası'na onun sayesinde gidiyoruz..

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı atılan gol sonrası golcü Umut Bozok'u Enis Destan'ın yerine oyuna alırken; gelişen atakta Nicolas Pepe az kullandığı sağ ayağıyla kaleci Dominik Livakovic'in üzerine vurunca Karadeniz ekibi beraberlik şansını kullanamadı... Ancak gol için fazla beklemediler..

Fenerbahçeli Alexander Djiku'nun rakibi Stefano Denswil'le girdiği mücadelede ayağı fazla kalkınca hakem Halil Umut Meler tereddütsüz "PENALTI" dedi.. Topun başına geçen Mahmoud Trezeguet, kaleci Dominik Livakovic'in sağından topu bir kez daha filelere gönderince Trabzonspor Fenerbahçe karşısında 2-2'lik beraberliği yakaladı..

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Edin Dzeko ve Sebastian Szymanski'yi kenara alarak Michy Batshuayi ile Serdar Dursun'u oyuna aldı ve hemen golü de buldu...

Fred Rodrigues'le başlayan atakta Dusan Tadic sol kanattan ortaladı... Serdar Dursun ve Trabzonspor savunmasından seken topa uzak direk dibinde vuran Michy Batshuayi kaleci Uğurcan Çakır'a çarptırarak topu filelere gönderince Fenerbahçe Trabzonspor deplasmanında 3-2'lik üstünlüğü yakaladı..

Gol sonrası Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci'nin yerine Mert Müldür, Trabzonspor'daysa Mahmoud Trezeguet'nin yerine Taxiarchis Fountas oyuna girdi..

Fenerbahçe'de Michy Batshuayi'nin ceza sahası dışından vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır kurtarırken, Trabzonspor'daysa Edin Visca'nın sol çaprazdan şutunu Hırvat file bekçisi Dominik Livakovic sakatlanma pahasına önledi..

Fenerbahçe 3-2 kazandı ve şampiyonluk yolunda Galatasaray'ı takibini sürdürdü..

Trabzonspor 2 golünü de duran toplardan bulurken üst seviye bir futbol ortaya koyamadı...

Bunun en büyük sebebiyse Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın maça çift santrforla başlaması ve orta sahasını eksik bırakmasıydı..

Açıkçası ben orta sahada Umut Güneş'i bekledim ancak nedense Abdullah Avcı tercih etmedi..

Joaquin Fernandez çıkıyorsa oyuna neden Rayyan Baniya girmez?

Her ne kadar oyuna giren Enis Bardhi gol atsa da orta sahada ve savunmada eksik kalmanın bedelini ödediler..

Hem Mahmoud Trezeguet, hem Edin Visca, hem Nicolas Pepe, hem de Enis Bardhi bir arada olmaz.. Olursa da bugünkü gibi hiçbir şey üretemezsiniz..

Ara transferde geldiği günden beri yaptığı asistlerle öne çıkan Thomas Meunier, bugün Dusan Tadic karşısında etkili olamadı ve 3 gol yediler...

Fenerbahçe orta sahada Fred Rodrigues'le bir başka oynuyor.. Bugün kaleci Uğurcan Çakır'ı 2 kez mağlup eden Sambacı; 3'üncü golde de atağı başlatan isim oldu..

Kaleci Dominik Livakovic uzaklardan goller yemeye devam ediyor... Fenerbahçe Futbol Şube Sorumluları Hırvat file bekçisine acaba bir göz muayenesi yaptırdılar mı?

Michy Batshuayi "TOKAİ ÇAKMAK" gibi... Sahaya çıkar çıkmaz çakıyor ve Fenerbahçe'ye maçı kazandırıyor...

Trabzonspor kalite olarak Fenerbahçe'nin çok altında... Rakip izin verdiği sürece oyunda kaldılar ancak güçleri yetmedi..

Bakalım TFF çıkan olaylardan Trabzonspor'a bir ceza verecek mi?

Başka bir deyişle şampiyonluk sonrası Bizans entrikalarıyla Trabzonspor'u yönettiği ve kulübü borç batağına soktuğu söylenen Başkan Ertuğrul Doğan bugünkü tablodan utandı mı?

Fenerbahçe'yi kutluyor, Trabzonspor'a Ziraat Türkiye Kupası yolunda başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar