Fenerbahçe Kadıköy'de neden soğuk terler döktü? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Fenerbahçe Kadıköy'de neden soğuk terler döktü? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı
UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu’nda Fenerbahçe, 3-0 kazandığı ilk maçın rövanşında konuk ettiği Belçika ekibi Union Saint-Gilloise’e 1-0 yenilerek toplam 3-1’lik skorla adını çeyrek finale yazdırdı. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

FENERBAHÇE KADIKÖY'DE NEDEN SOĞUK TERLER DÖKTÜ?

Fenerbahçe deplasmanda aldığı 3-0'lık zaferin rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımını Kadıköy'de ağırladı..

Teknik Direktör İsmail Kartal ligdeki Trabzonspor deplasmanını da düşünerek kalede Dominik Livakovic'in yerine İrfan Can Eğribayat'a forma verirken; orta saha kurgusunu İsmail Yüksek-Fred Rodrigues ve Sebastian Szymanski'den oluşturdu..

Süper Lig'de forma giyemeyen Ryan Kent; Dusan Tadic'in yerine sol kanatta yer alırken; İrfan Can Kahveci sağ kanatta; Michy Batshuayi de santrfor pozisyonunda Edin Dzeko'nun yerine görev yaptı..

Cezalı Mohamed Amoura ve Christian Burgess'in forma giyemediği Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise'daysa ilk maçta yedek soyunan Avusturyalı file bekçisi Heinz Lindner; 3 golü kalesinde gören Anthony Moris'in yerine sahadaydı..

Christian Burgess'in yokluğunda diğer stoper Ross Sykes'i de yedek soyunduran Teknik Direktör Alexander Blessin; bu bölgede Noah Sadiki'ye şans tanırken, orta sahanın etkili ismi Cameron Puertas'ın yerine Lazare Amani'yi; Sol tarafta Loic Lapoussin'a, sağ kanatta da Casper Terho'ya forma verdi..

Cezayirli golcü Mohamet Amoura'nın yerindeyse Dennis Eckert Ayensa vardı..

Fenerbahçe'da maçın başında Michy Batshuayi'nin cılız vuruşu kaleci Heinz Lindner'de kalırken; Bright Osayi-Samuel'in bir vuruşu filelere gitti ancak hakem Nikola Dabanovic ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı..

Konuk Union Saint-Gilloise'daysa Dennis Eckert Ayensa ve Loic Lapoussin'in vuruşları kalecimiz İrfan Can Eğribayat'tan dönerken; Gustaf Nilsson'un vuruşu üstten az farkla auta gidince soyunma odasına golsüz beraberlikle gittik..

İkinci yarıda Union Saint-Gilloise'da Koki Machida'nın savunmamızda Alexander Djiku'ya çarpan kafa vuruşu kornere giderken, Teknik Direktörümüz İsmail Kartal Dusan Tadic ve Miha Zajc'ı, İrfan Can Kahveci ile Fred Rodrigues'i kenara aldı..

Aslında bu oyunda Fred Rodrigues'i çıkarmak bence aptalca bir hamleydi ancak İsmail Kartal sanıyorum ki Trabzonspor maçını düşündü...

Union Saint Gilloise'daysa Alman hoca Alexander Blessin golcü Gustaf Nilsson ve orta sahadan Lazar Amani'nin yerlerine Cameron Puertas ile Henok Teklab'ı oyuna aldı ve 1 dakika sonrasında golü buldular..

Sol tarafta Loic Lapoussin'in karşısında bulunan Bright Osayi Samuel; ellerini arkasında bağlayınca Madagaskarlı oyuncu sol taraftan ortaya bıraktı... Ferdi Kadıoğlu'nun üzerinden yükselip kafayı vuran Norveçli yıldız Mathias Rasmussen kalecimiz İrfan Can Eğribayat'ın solundan topu filelerimize gönderince Kadıköy'de 1-0 geriye düştük..

Golden sonra Mert Hakan Yandaş ve Edin Dzeko'yu içeri atan Teknik Direktör İsmail Kartal; Ryan Kent ile Michy Batshuayi'yi kenara alırken; konuk ekipte Casper Terho'nun kafa vuruşunda Alxander Djiku topu gol çizgisinden çevirince rahat bir nefes aldık..

Maçın son bölümünde Edin Dzeko'nun kafa vuruşu kaleci Heinz Lindner'de kalırken, konuk ekipte Koki Machida ve Dennis Eckert Ayensa'nın yerlerine Daniel Tshilanda ile Nathan Huygevelde oyundaydı..

Fenerbahçe'deyse oyuna girdikten kısa bir sonra sakatlanan Mert Hakan Yandaş yerini genç Zeki Dursun'a bıraktı..

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol gelmeyince 1-0 kaybettik ancak UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finale çıkarak rakibimizi beklemeye başladık..

Fiorentina ve PAOK kesinleşen rakiplerimiz olurken diğer çeyrek finalistler cuma gününün ilk saatlerinde belli olacak..

Union Saint-Gilloise'nın Alman hocası Alexander Blessin'in ilk maçta ilk 11'de oynatmadığı Loic Lapoussin, Mathias Rasmussen ve Casper Terho'ya Kadıköy'de forma vermesi maçı kazanmalarına sebep olurken, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Fred Rodrigues'i kenara aldığı anda onlarında Cameron Puertas'ı içeri attıktan 1 dakika sonra golü bulmaları maçın kırılma anıydı..

Miha Zajc, Fred Rodrigues'in asla muadili değil.. Bugün de sahada hiçbir şey yapmadı..

Bizim spiker Alp Özgen'in öve öve bitiremediği Ferdi Kadıoğlu; bugün de Mathias Rasmussen'a kafa vurdurunca golü yedik..

Tabii gol öncesi Bright Osayi-Samuel'in de rakibi Loic Lapoussin'i karşılarken neden ellerini arkada bağlayarak orta yaptırdığını ve hamlede geciktiğini sorgulamak lâzım...

Ancak işin gerçeği; sağ bek ve sol bek olmayan adamları ısrarla bu mevkiilerde oynatırsanız cezayı keserler..

İtalya görmüş Milli Takım oyuncusu orijinal sağ bek Mert Müldür'ün adı neden UEFA Listesi'ne yazılmadı, ısrarla sormaya sorgulamaya devam edeceğim..

Koskoca Fenerbahçe takımı 2 cılız pozisyonla maç bitiremez.. Hele ki Kadıköy'de...

Maçı EXXEN'den anlatan spiker Alp Özgen'in hakem Nikola Dabanovic'in eli havadayken ve ofsayt kararı vermişken; Bright Osayi-Samuel'in sayılmayan golünü hala süzememesi de şaşkınlık vericiydi..

Neyse; bu kadar eleştiri yeter..

Yazımızı STAR TV'deki Yalı Çapkını dizisindeki Kâzım Ağa karakterini canlandıran Diren Polatoğulları'nın bir repliğiyle bitirelim..

"Fenerbahçe çeyrek finalde,

BLESSİN!"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar