Fed’den yeni karar: Banka sermayelerinin artırılmasına destek verecek

Fed’den yeni karar: Banka sermayelerinin artırılmasına destek verecek
ABD Merkez Bankasının (Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, banka sermayelerinin artırılmasına yönelik düzenleme teklifinin, bankaların finansman maliyetlerini yükseltebileceğini ancak daha fazla zararı karşılamalarına imkan sağlayacağını ifade etti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Amerikan Bankacılar Birliğinin yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, finansal sistemin beklenmedik stresi atlatabilmesi için bankaların yeterli sermayeye sahip olmasının önemine işaret etti.

Büyük bankaların sermaye gereksinimlerinin artırılmasına yönelik teklife değinen Barr, söz konusu teklifin faydalarının maliyetlerden daha ağır basacağına inandığını söyledi. Barr, teklifin daha yüksek finansman maliyetlerine yol açabileceğini belirterek, sermayenin bankaların alacaklılarına geri ödeme kabiliyetlerini riske atmadan daha fazla zararı karşılamalarına olanak tanıdığına dikkati çekti.

"BANKALAR HANE HALKLARI VE İŞLETMELERE KREDİ VERMEYİ SÜRDÜREBİLİR"

"Daha iyi sermayeye sahip bankalar, zararları daha iyi karşılayabilir ve stres zamanlarında hane halklarına ve işletmelere kredi vermeye devam edebilir, bu da sağlıklı ve güçlü bir ekonomiye sahip olmamıza yardımcı olur" değerlendirmesinde bulunan Barr, Fed ve diğer düzenleyicilerin, sektörden önerilen tekliflere ilişkin yorumları memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Fed, ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Birimi Kontrol Ofisi (OCC) ortaklığında, risk ağırlıklı varlıkların ölçümü ve büyük bankaların yasal sermaye gereksinimlerine yönelik yeni teklif yayımlanmıştı.

Teklifin, 100 milyar dolar veya daha fazla toplam varlığı bulunan bankalar için geçerli olacağı ve topluluk bankaları için sermaye gereksinimlerinin değişmeyeceği açıklanmıştı. Getirilecek risk duyarlılığı ve tutarlılıktaki iyileştirmelerin, etkilenen bankaların sermaye gereksinimlerinde artışla sonuçlanacağı belirtilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar