Fatih Altaylı açıkladı: Böyle kazıklanıyoruz

Fatih Altaylı açıkladı: Böyle kazıklanıyoruz
Art arda gelen fahiş zamların ardından alınan boykot kararı sonrasında Fatih Altaylı vatandaşın nasıl kazıklandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlık seçimlerinin ardından zamların biri gelirken diğeri hiç gitmedi. Benzin, yumurta, ekmek, sigara, süt, su, yağ, simit, poğaça, tüp, kıyma derken her ürüne zamlar üzerine eklenerek gelmeye devam etti.

Lüks Restoran İç 3d Render Stok Fotoğraflar & Restoran'nin Daha Fazla Resimleri - Restoran, Masa, Lüks - iStock

Etin tadını unutan vatandaş için tatile gitmekten öte otobüse binmek bile hayal oldu. Son günlerde restoran fiyatlarındaki fiyat artışı da aldı başını gitti.

Kafe ve restoranlarda yemek fiyatlarındaki fahiş artışına dur demek isteyen vatandaşlar boykot kararı aldı. Sosyal medyadan örgütlenen vatandaşlar 2 gün restoranlara gitmeme çağrısında bulundu.

Zamlı adisyonlar sosyal medyada tek tek şok etkisi yaratırken fahiş zamlara bir tepki de gazeteci Fatih Altaylı’dan geldi.

Bu boykot kararının birkaç gün için değil düzenli olarak uygulandığında geçerlilik kazanabileceğini vurgulayan Altaylı Youtube kanalında bu konuya değindi.

"PAKETİ 50 LİRA OLAN MAKARNAYA 800 DERSE YUH DERİM"

Altaylı şunları söyledi:

Gördüğüm kadarıyla çok boykot olmamış. Ben boykotu çok severim zaman zaman boykot uygularım. Mesela benim haftada 3 gün gittiğim İstanbul’un bilinen lokantaları vardı 2 senedir kapısından girmedim. Menüdeki fiyatlara baktım ve yuh dedim. Kazıklanmak istemiyorum. Bizim mahallede 2 lokanta var ben birine gidiyordum fiyatı daha uygun diye. Geçenlerde baktım tam tersi olmuş, şimdi diğerine gidiyorum. En sinir olduğum şey beni salak yerine koymaları. Aynı ürünü farklı fiyat isterlerse yuh derim. Paketi 50 lira olan makarnayı hadi peçete masa örtüsü vs. 200 deseler tamam da ama 800 derlerse yuh derim.

8787.gif

"RESTORANI DEĞİL BAKANLIĞI BOYKOT ET"

Bu sektör İstanbul’da 500 binden fazla insana iş veriyor ki pandemide hep işsiz kalmışlar. Türkiye ekonomi politikaları o kadar yanlış ki. Bu işin temel sorunlusu iktidar. Etin kilosu 1000 lira. Bunun acısını restorancıdan çıkaramazsın edeceksen bakanlığı boykot et. Mesele lokantanın pahalılığı değil bizim fakirliğimiz. Restoran pahalı değil biz fakirleştik.

Ankara'da et ürünleri ne kadar... Başkent Marketler'de et ürünleri fiyatı

KIYMANIN KİLOSU 700'E DAYANDI

Kırmızı ete neredeyse ayda bir zam gelirken kıymanın kilosu 700 liraya dayandı. Et ve Süt Kurumu’nun yaptığı indirimler ilçelerden 3 saatlik yoldan gelip sabahın 6’sında sıraya giren vatandaşın sayısı da arttı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar