Fas'ta 4,7 büyüklüğünde deprem

Fas'ta 4,7 büyüklüğünde deprem
Fas'ta 4,7 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem sebebiyle şu ana can veya mal kaybına ilişkin açıklama yapılmadı.

Fas'ta son 24 saat içinde yaşanan deprem, ülkede tedirginliğe sebep oldu. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü Başkanı Nasır Cabur'un açıklamalarına göre, ülkenin orta kesimlerinde bulunan Deryuş kenti açıklarında 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin, dün akşam saat 20.17'de gerçekleştiği belirtildi.

Cabur'un verdiği bilgilere göre, deprem Deryuş, Nazur ve Huseyme gibi kentler ile çevre bölgelerde hissedildi. Ancak şu ana kadar depremin neden olduğu can veya mal kaybına ilişkin resmi bir bilgi paylaşılmadı.

Fas'ta geçmişte yaşanan benzeri felaketlerin de hala hafızalarda yer ettiği belirtiliyor. Özellikle 8 Eylül 2023 gecesi El-Huz'da meydana gelen deprem, ülkede derin izler bırakmıştı. Bu depremde 3 bine yakın kişi hayatını kaybederken, 6 binden fazla kişi yaralanmıştı. Ayrıca Azilal bölgesinde de çok sayıda can kaybı yaşanmıştı.

Faslı yetkililer, son depremin etkilerini değerlendirmek ve gereken tedbirleri almak için çalışmalarını sürdürüyorlar. Depremin neden olduğu hasarın boyutu ve olası etkileriyle ilgili detaylı incelemelerin ise devam ettiği ifade ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar