Esrarengiz köy 15 yıldır bomboş herkes terk etti sadece tek bir aile yaşıyor! İşte sebebi

Esrarengiz köy 15 yıldır bomboş herkes terk etti sadece tek bir aile yaşıyor! İşte sebebi
Sivas’ta 15 yıl önce terk edilen köyde sadece tek bir aile yaşıyor. İşte herkesi kaçırtan o şehir efsanesi ve detayları…

Şarkışla ilçesine bağlı Sivas'ın Kışla köyü 15 yıl önce cinlerin köyü sardığına dair söylentiler nedeniyle terk edildi.

aw126008-01.jpg

Köyde yaşayan tek aile, 5 yıl önce buraya yerleşti. Cinli köy iddialarına inanmayan Gültekin ailesi, köyde rahat hayat sürdürüyor. Ancak terk edilen haneler zamanla bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle harabe durumuna gelmiş durumda.

aw126008-02.jpg

Kışla köyünde yaşayan Tülay Gültekin, 5 yıldır köyde yaşadıklarını belirterek, "Burası 10 veya 15 yıldır boş bir halde bulunuyor, köyün neden terk edildiğini bilmiyorum. Bu köyün cinli olduğunu söyleyerek insanları korkutuyorlar. Aslında öyle bir şey yok. Ben burada 5 yıldır yaşıyorum, söylentilere dair hiçbir şey görmedim" şeklinde konuştu.

aw126008-06.jpg

Şarkışla'da esnaflık yapan Mehmet Bardak ise köyle ilgili söylentilerin hala devam ettiğini belirterek, "Geçmişte burada 20 hane yaşıyordu, hepsi burayı terk etti. Şu an tamamen boş kaldığı için harabe bir şekilde yok oluyor. Halk arasında dolaşan söylentiler devam ediyor. Köyün yanından geçen yol Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlanıyor. Kimse buraya gelip gitmiyor, köy tamamıyla yol olaya terk edilmiş durumda" ifadelerini kullandı.

aw126008-10.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar