Erzurum, Kars ve Ardahan beyaza büründü

Erzurum, Kars ve Ardahan beyaza büründü
Erzurum, Kars ve Ardahan illerinde dünden beri devam eden kar yağışı şehirlerde belirgin bir etki yaratıyor.

Erzurum'da dün akşam başlayan karla karışık yağmur, gece boyunca devam ederek sabaha kar dönüştü. Sabah saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Karın ardından belediye ekipleri hemen cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarına başladılar.

Kars'ta da dün başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı, şehir merkezini beyaza bürüdü. Kars-Digor kara yolunda kar yağışı nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti ve bu durum Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekiplerini kar küreme çalışması başlatmaya teşvik etti. Kentteki tarihi yapılar, karla kaplanarak güzel bir görüntü oluşturdu.

20240310-2-62928651-98617601.jpg

Karla kaplanan arazide yiyecek arayan tilkilerin görüntüsü ise dikkat çekti. Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde ise bu kalınlık 165 santimetreye kadar çıktı. Ağaçlar, bitkiler ve bina çatıları karla kaplanırken, bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önlerinde biriken karları temizledi. Bazı esnaf ise yaban kuşlarını beslemek için yiyecek bıraktı.

Esnaf Sergen Kılıç, kar yağışının mart ayında bile devam ettiğini belirterek, "Soğuk kış günlerinde yaban kuşları için dükkanlarımızın önüne, bulgur, buğday ve ekmek kırıntıları bırakıyoruz." şeklinde konuştu.

Ardahan'da da kar yağışı etkili oldu ve sabahın ilk saatlerinde kent merkezi beyaza büründü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar