Eren Erdem'den ilginç çıkış: Kılıçdaroğlu, bunlarla anlaşsaydı bu iş bitecekti

Eren Erdem'den ilginç çıkış: Kılıçdaroğlu, bunlarla anlaşsaydı bu iş bitecekti
CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikaları’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Armağan Çağlayan’ın sorularını yanıtladı. Erdem, açıklamalarında şaşırtıcı ifadelere yer verdi.

MEHMET AKİF ERDEM / GÜNBOYU

CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikaları’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Arman Çağlayan’ın 196Sekizden Dinle programına konuk odu. Erdem, CHP içerisindeki değişim tartışmalarına değinirken Kılıçdaroğlu’nun seçim sonrası liderliği bırakabileceğini ima etti.

"KEMAL BEYİN LİDERLİĞİNDE BİR YENİLENME SÜRECİ ELBETTE OLACAKTIR"

Eren Erdem’in açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Kemal Bey elbette bu partinin genel başkanlığını bırakacak. Bu partinin bir rotaya girmesi lazım. Tüzüğü ile programıyla nitelikli bir sosyal demokrat partiye dönüşmesi lazım. Kemal bey bu dönüşümde güvenli limandır, bu dönüşümü yapacak aktördür.

Yerel seçimlere gidiyoruz. Bu partinin başında majör düzeyde siyaseti ittifak denklemine dönüştürebilen bir isim Kemal Bey. İttifak örmek, ittifak denklemini geliştirmek, buralarda tavizler dahi verebilmek… Taviz pahasına ittifak sistemi örebilecek kabiliyette bir lider lazım. Ekrem İmamoğlu’nun elini rahatlatacak siyasi liderlik profili budur.

Kemal Bey çok önemli bir şey yaptı. CHP’nin, neredeyse Kemal Bey döneminde, partinin seçimlerini yöneten, politikaların belirleyen, milletvekillerini belirleyen kadrolarını MYK’nın dışına çıkarttı. Onun yerine genç isimleri koydu.

“KEMAL BEY ANLAŞSAYDI MEVCUT SİSTEMİN AKTÖRLERİYLE BU İŞ BİTECEKTİ”

Kemal Bey durup dururken, hiç kimsenin gündeminde yokken, sürekli çıkıp da 5’li Çete demesinin sebebi neydi biliyor musunuz? Basit bir propaganda değildi. Orada Kemal Bey bir şey yaptı. Devletin müesses düzenini oluşturan oligark çete, Kemal Bey’e defaatle adam yolladı. “Bu değişime destek veririz, sistemli bir şekilde hayata geçiririz. Bizimle çalışmalısın, bizi sistemde tutmalısın.” Kemal Bey sürekli ateş etti, SADAT’a gitti, 5’li Çete’ye ateş etti. Ben bu düzeni değiştireceğim dedi. Bu riskli bir şeydi. Kemal Bey anlaşsaydı mevcut sistemin aktörleriyle bu iş bitecekti. Devlet bu kadar teyakkuz göstermeyecekti. Devlet demeyim de devletin bazı kurumları… Devletin bazı kurumları devleti tüm organlarını ayağa kaldırdı.

“SEÇİMLER SEÇİM SATHINDA KAZANILMAZ”

Seçimler seçim sathında kazanılmaz. Seçimler, seçimden üç yıl önce kazanılır. İki yıl önce kazanılır. Bizim yerel seçimi kazanmamız için bugün itibariyle kampanya yapmamız lazım. Grup Başkanvekilimizin (Özgür Özel) bulunduğu makamda olsaydım bu tartışmayı yapmazdım. Sorunlarını konuşacağımız yerler var. MYK toplantısına katılabiliyor. Düşüncesini en üst düzeyde dile getirebilme imkânına sahip. Kılıçdaroğlu gitse bile Kılıçdaroğlu doktrini devam etmelidir. CHP seçmenini ciddiye almak durumundayız. Tıpış tıpış gidip oy vermez.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar