CHP'nin 100. yıl kutlamasında bomba Ekrem İmamoğlu detayı

CHP'nin 100. yıl kutlamasında bomba Ekrem İmamoğlu detayı
Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan ve bugüne kadar gelen CHP, 100'üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı. CHP’nin 100. Yıl Etkinliklerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılmaması dikkat çekti.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi 100. Yılını kutluyor.

Bu kapsamda birden fazla etkinlik düzenlenmesi planlanırken ilk etkinlik dün gece CHP genel merkezinde başladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile katıldığı parti genel merkez bahçesindeki programda, "100. Yıl Cumhuriyet Marşı" da dinletildi.

Programda, Sunay Akın da "Aydınlanma Yolunda CHP" anlatısı gerçekleştirdi.

"Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıla" sloganıyla düzenlenen program ses ve ışık gösterileriyle sona erdi.

chp-100.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi de resmi sosyal medya hesabından kutlamalara dair bir paylaşım yaptı.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ 100 YAŞINDA Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Sayın Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte 3 gün sürecek olan Cumhuriyet Halk Partisi 100. Yıl Etkinliklerinin ilkine katıldı. CHP Genel Merkezi bahçesinde düzenlenen açılış kokteylinde CHP 100. Yıl Cumhuriyet Marşını dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, kutlama programında Sunay Akın ile Aydınlanma Yolunda CHP Gösterisi ve ışık gösterisini de takip etti.”

chp.png

EKREM İMAMOĞLU KATILMADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, genel başkanlık için adı en önde gelen isimlerden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel başta olmak üzere tüm büyükşehir belediye başkanları törende yerini aldı.

CHP içerisindeki değişimin en belirgin seslerinden biri olan 100. Yıl etkinliklerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu katılmadı.

İmamoğlu, Cumhuriyette yayınlanan yazısında ise değişim vurgusu yaparak "CHP değişecek, Türkiye değişecek." İfadelerini kullandı.

chp-1.jpg

“İMAMOĞLU, SATIR ARALARINDA SIK SIK YİNE 'DEĞİŞİM' VURGUSU YAPTI"

Uzunca bir yazı kaleme alıp CHP'de yaşanan son gelişmeleri değerlendiren İmamoğlu, satır aralarında sık sık yine 'değişim' vurgusu yaptı.

CHP'nin atalete düştüğünü söyleyen İmamoğlu, bu ataletten kurtulmanın yolunun değişimden geçtiğinin altını çizdi.

İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

CHP, 1960’larda ve 1970’lerde dünyanın ve Türkiye’nin değişimine ayak uydurarak da doğruyu yapmıştı. Ne var ki, 1980’den sonra aynı kabiliyeti gösteremedi. Dünya ve Türkiye değişirken CHP atalete düştü.

Ne yazık ki atalete düşmemizin maliyeti büyük oldu. Türkiye’nin yönetilmesinde etkin olamadığımız gibi Türkiye’yi adım adım otoriter bir iktidara teslim ettik.

"CHP DEĞİŞECEK, TÜRKİYE DEĞİŞECEK"

Yazısına bir sloganla son veren İmamoğlu, "Tespitim şu: CHP değişirse, Türkiye değişir. Vaadim de şu olsun: CHP değişecek, Türkiye değişecek." dedi.

chp-4.jpg

chp-3.jpg

chp-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar