Emekliye bunu reva gördüler! 2 bin liralık alışveriş kartı için birbirini ezdi: AKP'li adaydan tepki çeken vaat

Emekliye bunu reva gördüler! 2 bin liralık alışveriş kartı için birbirini ezdi: AKP'li adaydan tepki çeken vaat
İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı ve başkan adayı Şeyma Döğücü, emeklilere her ay market alışverişi için 2 bin TL bütçe içeren 'Sancaktepe Emekli Kartı' vaadinde bulundu.

Kart için oluşturulacak isim listesine adını yazdırmak için kalabalığın akın akın geldiği görüntüler, sosyal medyada tartışma konusu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Özkan, "Mübarek Ramazan ayında; Yazıktır, günahtır, ayıptır" diyerek tepki gösterdi.

Seyyanen zam beklentisi karşılanamayan emekliler, yeni bir düzenleme umuduyla beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Temmuzda masaya yatırılacak" açıklamasını son olarak duydu. Emeklilerin beklentileri, yerel seçimlerin gündemine yansıdı.

EMEKLİLERE MARKET ALIŞVERİŞİ İÇİN 2 BİN TL

Yeniden aday gösterilen Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, emeklilere yönelik bir proje duyurdu. Sancaktepe Emekli Kart projesinde, emeklilere her ay 2 bin TL'lik bir bütçeyle market alışverişi imkanı, ilçedeki sosyal tesislerde indirimler ve açılacak olan Sancaktepe Nostalji Kıraathanesi'nde ücretsiz hizmetler gibi maddeler yer alıyor.

EMEKLİLER AKIN ETTİ

Emekli Kart için oluşturulacak isim listesine adını yazdırmak için giden emeklilerin görüntüleri, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Görüntülerde, kalabalık bir grup insanın alana giderek toplandığı görülüyordu.

"İNSANLARI ORADAN ORAYA KOŞTURUYORSUNUZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi İbrahim Özkan, görüntülere tepki gösteren isimlerden biri oldu. Sosyal medyada paylaşım yapan Özkan, "Sancaktepe Belediyesi'nin emeklilere 2.000 TL'lik yardım kartı vereceğim diye insanları bir yerden bir yere koşturması ne kadar üzücü. Mübarek Ramazan ayında; Yazıktır, günahtır, ayıptır" ifadelerini kullandı.

Gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi. Saymaz, söz konusu görüntülerden bir kesiti paylaşarak, "İstanbul Sancaktepe'den gelen görüntüler... Ev kadınlarına gram altın vaat eden AK Partili belediye, emeklilere 2 bin TL'lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturuyor. Hem açlık ve yoksullukla mücadele edin... Hem de açlığı ve yoksulluğu siyasi çıkarlar için istismar edin" dedi.

SEÇMENİN YARISININ OYUNU ALDI

2019 yerel seçimlerinde AK Parti, Sancaktepe'yi %49,88 oy oranıyla kazanmıştı. İkinci sırada ise %47,20 oy oranıyla CHP yer almıştı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar