Dünyanın peşinde olduğu balık Diyarbakır’da ortaya çıktı! En son 11 yıl önce görüldü

Dünyanın peşinde olduğu balık Diyarbakır’da ortaya çıktı! En son 11 yıl önce görüldü
Dünyada en çok aranan 10 balıktan biri olan leopar sazanı Dicle Nehri’nde görüldü. En son 11 yıl önce Siirt’te görülmüştü.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye sularında dünyanın en çok aranan 10 balığı arasında yer alan leopar sazanının tespit edilmesini memnuniyetle değerlendirdi.

rrrr.jpg

Yumaklı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "En son 2012 yılında Siirt'te rastlanan leopar sazanının yıllar sonra tekrar sularımızda tespit edilmesi, ülkemiz biyoçeşitliliğinin korunması ve geliştirilmesi adına memnuniyet vericidir" ifadesini kullandı.

65444.jpg

Bakan Yumaklı, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda nesli tükenme tehlikesi altındaki balık türlerine dikkat çekti.

aa-20240112-33418315-33418310-dicle-nehrinde-leopar-sazani-tespit-edildi.jpg

Leopar sazanının Türkiye sularında tespit edildiğini belirten Yumaklı, Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından açıklanan kırmızı listede nesli tükenme tehlikesi altında olan 300 balık türü bulunduğunu ifade etti.

aa-20240112-33418315-33418314-dicle-nehrinde-leopar-sazani-tespit-edildi.jpg

Bakan Yumaklı, Türkiye'nin bu listede yer alan balıklardan Batman çöpçü balığı ve leopar sazanının yaşadığına dikkat çekerek, "Dünyada en çok aranan bu 10 balıktan Batman çöpçü balığı ile leopar sazanı Türkiye sularında yaşıyor. Leopar sazanı en son 2012 yılında Siirt'te rastlanmış, şimdi ise Dicle Nehri'nde tespit edilmiştir. Bu durum, ülkemiz biyoçeşitliliğinin korunması ve geliştirilmesi adına memnuniyet vericidir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar