Dünya Kediler Günü ne zaman? Dünya Kediler Günü önemi nedir? Dünya Kediler Günü nasıl ortaya çıktı?

Dünya Kediler Günü ne zaman? Dünya Kediler Günü önemi nedir? Dünya Kediler Günü nasıl ortaya çıktı?
17 Şubat bütün dünyada 'Dünya Kediler Günü' olarak kutlanmaktadır. Birçok kişi bugünün anlam ve önemini internette araştırıyor. Peki Dünya Kediler Günü ne zaman? Dünya Kediler Günü önemi nedir? Dünya Kediler Günü nasıl ortaya çıktı?

Dünya Kediler Günü ne zaman?

17 Şubat, dünyanın birçok bölgesinde "Dünya Kediler Günü" olarak kutlanıyor. Türkiye'de de kutlanan Dünya Kediler Günü insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok insan internette 'Dünya Kediler Günü nasıl ortaya çıktı?' gibi soruların cevaplarını araştırıyor. Peki Dünya Kediler Günü ne zaman? Dünya Kediler Günü önemi nedir? Dünya Kediler Günü nasıl ortaya çıktı?

DÜNYA KEDİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Kedilerin tarihte özel bir yere sahip olduğu bilinmektedir. Çin'de, MÖ 2465-2150 yıllarında 5. ve 6. hanedanlık dönemlerinde kediler kutsal olarak kabul ediliyordu. Yapılan araştırmalara göre, yaklaşık 5300 yıl öncesine ait fosil kayıtlarında günümüz evcil kedilerine benzeyen kedilere rastlanmıştır. Bu kediler, tarım yapılan bölgelerde bulunan kemirgenleri avlayarak çiftçiler tarafından besleniyor ve böylelikle varlıklarına izin veriliyordu.

DÜNYA KEDİLER GÜNÜ İLK NE ZAMAN KUTLANDI?

Dünya Kediler Günü ise ilk olarak 1990 yılında İtalya'da benimsenmiştir. İtalyan gazeteci Claudia Angeletti, Tuttogatto (Tüm Kediler) adlı dergide okurlarına bir anket düzenledi. Ankette, 17 Şubat'ın Kediler Günü olarak belirlenmesi önerisi, Oriella Del Col tarafından kazanılmıştır. Bu tarih, o günden beri "Dünya Kediler Günü" olarak kutlanmaktadır.

Ancak, Kediler Günü farklı ülkelerde farklı tarihlerde kutlanabilmektedir. Bazı ülkelerde "Uluslararası Kediler Günü" 8 Ağustos'ta, ABD'de 29 Ekim'de, Rusya'da ise 1 Mart'ta çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Avrupa'daki birçok ülke de ise 17 Şubat'ı Kediler Günü olarak kabul etmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar