ABD yaptırım listesine 31 Çinli firmayı dahil etti

ABD yaptırım listesine 31 Çinli firmayı dahil etti
ABD'nin, Rusya'nın Ukrayna Savaşı'na yönelik eylemleri nedeniyle uyguladığı yaptırımlar kapsamını genişlettiği bildirildi.

ABD'nin Pekin Büyükelçisi Nicolas Burns, sosyal medya platformu X'teki hesabında yaptığı paylaşımda, Çin merkezli 31 şirketin yaptırımlara dahil edildiğini duyurdu.

Bu şirketlerin, "savunma sanayisinin temelini oluşturan kritik teknolojileri Rusya'ya sağladığı" gerekçesiyle yaptırıma tabi tutulduğunu vurgulayan Burns, "Bu satışların durdurulmaması halinde tedbir alacağımız konusunda Çin'i uyarmıştık." şeklinde ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptırımlara ilişkin açıklamasında, listedeki Çinli şirketlerin havacılık, uzay ve imalat donanımlarında askeri ve sivil ikili kullanıma sahip ürünlerin geliştirilmesi ve Rusya'ya tedarikinde rol oynadığını öne sürdü.

Listeye alınan şirketler arasında sensör üreticilerinden gemicilik şirketlerine kadar çeşitli sektörlerden şirketler bulunuyor. Örneğin, ABD Hazine Bakanlığı, Çin ana karasında kayıtlı olan Wuhan Global Sensor Technology ve Wuhan Tongsheng Technology şirketlerini, askeri amaçlı optik ürünler ve sensörler sağladıkları gerekçesiyle yaptırım listesine aldı.

Ayrıca, Hong Kong'da kayıtlı Tulun International Holding isimli şirketin, Rusya'nın Ukrayna'daki hedeflerini vurmak için kullandığı insansız hava araçlarında kullanılan GNSS sistemlerini sattığı iddiasıyla yaptırım listesine dahil edildiği belirtildi.

Özetle, ABD'nin, Rusya'ya yönelik yaptırımları genişleterek Çinli şirketleri de hedef aldığına dair haberler gündemde yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar