Düğün balesinden ilk gösterim

Düğün balesinden ilk gösterim
Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Mehmet Balkan'ın koreografisini yaptığı "Düğün" balesinin dünya prömiyerini sahneledi. 

Daha önce "Dostum Akdeniz", "Bach Oryantal", "Mevlana’nın Çağrısı", "Fındıkkıran" ve "İlişkiler" balelerinin koreografilerini yapan Balkan, "Düğün" balesini Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sundu. 

Müzikleri Erim Ardal'a ait olan eserde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin baş dansçıları Deniz Kılınç ve Tuncay Tunçeli de rol aldı.

Eserde başlıca rolleri ise Deniz Kılınç, Büşra Ay, Olcay Tunçeli, Ozan Demirbaş, Özlem Şenormanlılar, Meltem Ayar, Ender Üçdemir, Miray Boyacıoğlu, Tutku Barın Tümen ve Niyazi Cingöz paylaştı. 

İki kız kardeşin aynı gence aşık olmasını, geleneksel motifler, folklorik adımlar ve müzikle harmanlayarak işleyen "Düğün" balesi sanatseverler tarafından beğeni topladı. 

Programda ayrıca, Arturo Marquez'in "Danzon" müzikleri dizisinin ilk iki bölümü üzerine Armağan Davran ve Volkan Ersoy'un koreografisiyle hazırlanan bir perdelik "Danzon" balesi de sahneye konuldu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar