Dragon uzay aracını taşıyan Falcon-9 roketi fırlatıldı

Dragon uzay aracını taşıyan Falcon-9 roketi fırlatıldı
ABD merkezli uzay taşımacılığı devi SpaceX'in Dragon uzay aracı, Falcon-9 roketiyle birlikte 4 mürettebatıyla birlikte başarılı bir fırlatma gerçekleştirdi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile SpaceX'in işbirliğiyle yürütülen "Crew-8" görevi başlatıldı. NASA astronotları Matthew Dominick, Michael Reed Barratt, Jeanette Epps ve Roscosmos kozmonotu Alexander Grebenkin'in yer aldığı Dragon uzay aracı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden Falcon-9 roketiyle TSİ 06.54'te başarıyla yörüngeye taşındı.

87.jpg

Falcon-9 roketinin yeniden kullanılabilir özelliklere sahip ilk aşama güçlendiricisi, fırlatmanın ardından Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndaki İniş Bölgesi 1'e (LZ-1) başarıyla geri döndü. Yaklaşık 24 saatlik bir yolculuktan sonra Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) varması beklenen astronotlar, 180 günlük görevleri boyunca yeni araştırmalar da dahil olmak üzere 200'den fazla bilimsel deney gerçekleştirecekler.

NASA ve SpaceX, Crew-8 görevini 22 Şubat'ta başlatmayı planlamıştı ancak Intuitive Machines'e ait Ay'a iniş aracının aynı rampadan 18 Mart'ta fırlatılacak olması nedeniyle Crew-8 görevinin hazırlık süreci gecikti. Başlangıçta 28 Şubat'a ertelenen fırlatma daha sonra hava şartları nedeniyle bugüne ertelendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar