Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! Sosyal yardım alacağım diye elinizdekinden de olmayın

Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! Sosyal yardım alacağım diye elinizdekinden de olmayın
Şikayetvar, 0850'li numaralar aracılığıyla yapılan dolandırıcılık vakalarıyla ilgili kullanıcıları uyarıyor. Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti. Çeşitli kurumların adını kullanarak, vatandaşların kişisel bilgilerini toplamak için "sosyal yardım başvurusu" bahanesini kullanan dolandırıcılar hakkında çok sayıda şikayet geldi.

Şikayetvar'dan yapılan açıklamaya göre, internet servis sağlayıcıları, mobil operatörler, kombi bakımı gibi çeşitli sektörlerden arayan dolandırıcılar artık "Vakıflar Genel Müdürlüğü" adını kullanıyorlar. Bu yeni dolandırıcılık yöntemiyle ilgili kullanıcıların kişisel verilerinin çalınmasıyla ilgili Şikayetvar'a çözüm talepleri gelmeye devam ediyor.

Platforma yapılan şikayetlere göre, dolandırıcıların ilk adımı, kullanıcılara bir uygulama indirmelerini söylemek oluyor. Bu uygulamaya kişisel bilgilerin girilmesiyle birlikte kayıt işlemi tamamlanıyor. Sonrasında, kullanıcılara banka hesaplarına 150 TL gönderiliyor ve 140 TL'nin iadesi için talepte bulunuluyor. Son olarak, indirilen uygulamanın silinmesi isteniyor.

Şikayetvar'a ulaşan bazı kullanıcı şikayetleri şu şekildedir:

tt.jpg

AYLIK 3 BİN TL SÖZÜ VERİLDİ

“29 Mart'ta saat 15.00'te 0850 711 70 46 numaralı telefondan beni aradılar. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden olduklarını iddia edip aylık 3 bin TL yardım vereceklerini söylediler. Bir uygulama indirmemi istediler ve ben de talimatları yerine getirdim. Kimlik bilgilerimi aldılar. Ancak benim iznim olmadan yapılan herhangi bir işlemi kabul etmiyorum ve sorumluluğun bana ait olmadığını beyan ediyorum. Islak imzam olmadan yapılan herhangi bir resmi işlemi, hesap açılışını, başvuruyu, yeni hat açılışını, kredi başvurusunu, para transferlerini, kumar ve bahis işlemlerini ve yasa dışı tüm faaliyetleri kabul etmiyorum.”

57zah.jpg

UYGULAMA İNDİRİP SİLMEK ZORUNDA KALDIM

“Bana Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yardım başvurusu için aradıklarını söylediler. Bir uygulama indirmemi, kimlik bilgilerimi ve yüz taramasını onaylamamı istediler. Ardından banka hesabımdan 150 TL göndermemi ve daha sonra 140 TL'yi geri göndermemi talep ettiler. Sonrasında indirilen uygulamayı silmemi istediler. Ancak benim iznim olmadan yapılan herhangi bir işlemi kabul etmiyorum ve sorumluluğun bana ait olmadığını beyan ediyorum. Islak imzam olmadan yapılan herhangi bir resmi işlemi, hesap açılışını, başvuruyu, yeni hat açılışını, kredi başvurusunu, para transferlerini ve adıma açılacak şirketlerle ilgili tüm faaliyetleri kabul etmiyorum.”

ŞAHSIM ADINA YAPILAN İŞLEMLERİ KABUL ETMİYORUM

“Merhaba, 2 Nisan'da saat 13.59'da bir kişi tarafından arandım. Vakıf tarafından yardım hakkımın olduğu ve bilgilerimin alındığı söylendi. Bana para göndereceğini ve bunu bir hafta sonra iade etmemi istedi. Para gönderdi ve ben de geri gönderdim. Evime bir yardım kartı geleceğini söyledi. Bilgilerimi aldıktan sonra tekrar para göndermemi ve bunu teyit amaçlı olduğunu söyledi. İlk başta onay verdim ama sonra durumun ciddiyetini fark ettim. Kendim adıma yapılan veya benim adıma kullanılan hiçbir işlemi kabul etmiyorum ve bu konuda yardım talep ediyorum. Lütfen bu konuda bilgi verin.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar