Microsoft'un piyasa değeri rekor kırdı

Microsoft'un piyasa değeri rekor kırdı
ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, hisselerinde yaşanan yükselişle birlikte piyasa değerini ilk kez 3 trilyon doların üzerine çıkardı.

Microsoft'un hisse değeri son bir yılda yüzde 68'in üzerinde artarak bugün yüzde 1'in üzerinde bir değer kazancı yaşayarak 404,78 dolara kadar yükseldi. Bu durum, Microsoft'un piyasa değerini gün içinde 3,01 trilyon dolara taşıdı.

Bu yeni piyasa değeriyle Microsoft, 3,03 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip olan Apple'ın hemen ardından dünyanın en değerli ikinci şirketi konumuna yükseldi.

Microsoft'un hisselerindeki bu yükseliş, dijital yayın platformu Netflix'in finansal sonuçlarını açıklamasının ardından teknoloji hisselerinde yaşanan ralliyle ilişkilendiriliyor. Nasdaq endeksi, bugün yüzde 1'in üzerinde değer kazandı, bu da Microsoft hisselerini etkileyen faktörlerden biri oldu.

1986 yılında ilk kez 1 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan Microsoft, bu ayın başında kısa bir süreliğine dünyanın en değerli şirketi olmuş ve Apple'ı geride bırakmıştı.

Microsoft'un son dönemde yapay zeka alanındaki çalışmalarına yoğunlaşması, yatırımcıların olumlu tepkisini çekti. Şirketin hisseleri, yıl başından bu yana yüzde 7'den fazla değer kazandı. Analistler, Microsoft'un üretken yapay zeka konumunun güçlendiğini ve yatırımcıların 30 Ocak'ta açıklanacak olan bilançosuna odaklandığını belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar