Depremin birinci yılında yine bebeklerin başında olacak

Depremin birinci yılında yine bebeklerin başında olacak
6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi sırasında kendi canını düşünmeden kuvözdeki bebeklerin yanından ayrılmayan Hemşire Gazal Çalışkan bir yıl sonra aynı gün yine nöbette olacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnayet Topçuoğlu Hastanesi'nde görevli hemşire Gazal Çalışkan, geçtiğimiz yılın 6 Şubat'ında Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sırasında kuvözdeki bebekleri korumak için gösterdiği cesaretli mücadelesiyle hafızalara kazınmıştı. Gazal Çalışkan, depremin birinci yılında yine aynı serviste nöbet tutacak.

'VİCDANİ SORUMLULUĞUMUZ'

Deprem anında kuvözdeki bebekleri koruma çabası, güvenlik kamerasına yansıyan ve takdir toplayan görüntülerle duyurulan hemşire Gazal Çalışkan, yaptığı açıklamada, deprem sırasında insani ve mesleki sorumluluğu düşünmeden bebeklere odaklandığını belirtti. Çalışkan, "O bebekler bizim elimize bakıyor, ben çıkarım kurtarırım kendimi ama onların öyle bir şansı yok. Bu bizim vicdani sorumluluğumuz. Görevimizi yaptık biz." dedi.

Güvenlik kamerası görüntülerinin basında yer almasının ardından Çalışkan, olumlu dönüşler aldığını ifade etti. Hastanede görev arkadaşlarından, çevresinden ve sosyal medyadan gelen güzel sözlerle karşılaştığını belirten Çalışkan, "Sosyal medyada çok insan bana ulaştı, güzel şeyler söyledi. Benim için büyük bir şey değil ama daha sonra bakınca büyük bir şey yaptığımı fark ettim." diye konuştu.

Deprem anlarını izlediğinde duygulandığını ifade eden Gazal Çalışkan, "Görüntüden önce çok büyük bir şey yaptığımızı düşünmüyorduk ama izledikten ve gelen yorumlardan sonra yaptığımızın farkına vardık. Elimizden geleni yaptık. Bebeklerin ebeveynleri daha sonra gelip bize teşekkür etti." şeklinde konuştu. Çalışkan, bu yılın 6 Şubat'ında yine nöbetçi olacaklarını ve umarız benzer bir deprem yaşanmaz dileğinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar