Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt Ege depremi sonrası uyardı! 130 senedir deprem olmayan yeri açıkladı

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt Ege depremi sonrası uyardı! 130 senedir deprem olmayan yeri açıkladı
Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, Ege Denizi ve Bursa’da meydana gelen depremlerin ardından önemli bir açıklama yaparak uyardı.

6 Şubat’ta meydana gelen 11 ilde büyük yıkım ve can kaybına neden olan depremlerin ardından Türkiye sallanmaya devam ediyor. Her gün neredeyse bir artçının meydana geldiği Türkiye’de kırılan fay hatları deprem riski oluşturmaya devam ediyor.

Son aylarda artçı depremlerin sıklaştığı Ege Denizi ve Bursa için de uzmanlar uyarılarını art arda sıralıyor.

Ege Denizi’nde 4,2, Bursa’da ise 4,1 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

uiuiui.jpg

“130 SENE NEREDEYSE 5,5'LİK DEPREM DAHİ OLMADI”

Özellikle İzmir’e ilişkin uyarılarıyla dikkatleri üzerine çeken Deprem Araştırmacısı Batuhan Öğüt, Ege Denizi’ndeki deprem sonrası şöyle uyardı:

Ege denizinde kuzey batı güney doğu doğrultulu 100 km uzunluktaki doğrultu atımlı kırık üzerinde 4,2 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu kırığın güney doğu kısmında sürekli bu büyüklüklerde depremler olurken kuzey batı kısmında kalan 90 km uzunluktaki parçasında 130 sene boyunca neredeyse 5,5'lik deprem dahi olmamıştır. Uzun süredir orta ve büyük boy deprem üretmemesi bize buranın deforme olduğunu ve stres biriktirdiğini göstermekte.

depremde-81-kisinin-oldugu-binada-ozensiz-iscilik-tespit-edildi-rb1n.webp

“6,5 İLA 6,7 ARASI DEPREMDE AYAKTA SAĞLAM YAPI KALMAZ”

Bursa depremine ilişkin uyarılar yapan Öğüt “ Dün Bursa'da Gemlik parçası üzerinde meydana gelen 4,1'lik depremin ardından bazı yapılarda ayrılmalar ve ufak çaplı hasarlar meydana gelmiş. 4,1'lik bir deprem de böyle oluyorsa olası 6,5 ila 6,7 arası depremde ayakta sağlam yapının kalacağını düşünmüyorum. Gerekli tedbirler hızla ivedilikle alınmalıdır. Diyecek bir şey bulamıyorum. Şili ve Peru'da her gün 5,0 büyüklüğünde deprem oluyor ve kiremit dahi düşmüyor. Bizde ise 4,1'lik deprem de yapılarımız da ufak çaplı hasarlar oluşuyor” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar