89 kişiye mezar olan bina için konuştu: Temelin riskli olduğunu söylemiştik

89 kişiye mezar olan bina için konuştu: Temelin riskli olduğunu söylemiştik
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde yıkılan Galeria Sitesi davası devam ediyor. Davada Galeria Sitesi tanık inşaat mühendisi "Raporda temelin riskli olduğunu söylemiştik" dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremde merkez Yenişehir ilçesinde yer alan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi'nde meydana gelen yıkımın ardından başlatılan yargılama süreci devam ediyor.

Depremlerde yıkılan Galeria Sitesi'nin 3 müteahhidi ile bir inşaat mühendisi hakkındaki davada tanık ifadeleri ve savunmaların ardından duruşma sonuçlandı.

Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu bulunan müteahhitler Sedat Eser, Mehmet Şirin Yiğit, Şeyhmus Yiğit ve inşaat mühendisi fenni mesul Tevfik Demir katıldı. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla mahkemeye bağlanan sanıkların yanı sıra, tanık ifadeleri de alındı.

'TEMEL ATILMADAN TAŞIMA GÜCÜ ZAYIF' DENDİ

Tanıklardan biri olan Feride Laçin, Galeria Sitesi'nde ev ve iş yeri sahibi olduğunu belirterek, yapılan inşaat sürecinde kolon sıkıntısı yaşandığını ve bu durumun önemli bir risk oluşturduğunu dile getirdi. İnşaat mühendisi Mehmet Fuat Ezber ise temel atılmadan önce yapılan zemin etüdünde zeminin taşıma gücünün zayıf olduğunun belirlendiğini ifade etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşmada söz alan savcı, tutuklu sanıkların suçlarından cezalandırılmalarını talep ederken, mahkeme 22 Mart tarihine kadar duruşmayı erteledi. Avukatlar ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak tahliyelerini talep etti.

İddianamede yer alan suçlamalar arasında, bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma suçu bulunuyor. Tutuklu sanıklar Sedat Eser, Mehmet Şirin Yiğit, Şeyhmus Yiğit ve inşaat mühendisi Tevfik Demir hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

Galeria Sitesi'nin yıkılmasında etkili olduğu iddia edilen müteahhitler ve mühendislerin geleceğe dair alınacak kararlarla ilgili beklentiler ise 22 Mart'taki yeni duruşma ile netlik kazanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar