Demirören AVM ödenmeyen kredi borçlarının ardından satıldı

Demirören AVM ödenmeyen kredi borçlarının ardından satıldı
İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi'nde yer alan Demirören AVM, Demirören Grubu'nun Ziraat Bankası'na olan kredi borcunu ödememesi nedeniyle el değiştirdi. 2011'de açılan alışveriş merkezi, Dubaili NBD Bank’ın sahibi Denizbank’a geçerken, AVM'nin yeni adı ise İstiklal oldu.

Doğan Holding çatısı altında bulunan Doğan Haber Ajansı (DHA), Hürriyet, Posta, Vatan ve Fanatik gazeteleri ile Kanal D, CNN Türk, D-Smart gibi televizyon kanalları 2018 yılında yapılan anlaşma ile Demirören Grubu''na satılmıştı. 

Bu satış işlemi için Ziraat Bankası''ndan 800 milyon dolarlık kredi kullanan Demirören Holding, krediye karşılık ipotek ettiği arsaların imara kapanması ve aradan geçen yıllarda kredi taksitlerini ödememesi nedeniyle Demirören İstiklal AVM’yi, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates NBD’nin sahibi olduğu Denizbank’a, borçlarına karşılık devretti.

YENİ ADI ''İSTİKLAL AVM'' OLDU

Medyakoridoru’ndan Canan Kaya’nın haberine göre; alışveriş merkezinin ismini “İstiklal AVM” olarak değiştiren Denizbank, yalnızca markanın değil, mülkün de sahibi oldu.

AVM’nin eski adı "Demirören İstiklal AVM" iken, Denizbank’ın iştiraki olan "Ekspress Bilgi İşlem ve Ticaret Anonim Şirketi", AVM’nin yeni adını Ticaret Bakanlığı’na "İstiklal AVM" olarak tescil ettirdi. AVM''nin eski internet sitesi "demirorenistiklal.com" da kapatılırken, yeni adresi "istiklalavmtr.com" oldu.

AÇILIŞI OLAY OLMUŞTU

2011 yılında açılan alışveriş merkezi, İstanbul''un en işlek yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi''nin kalbinde yer alıyor. AVM''nin 2011''de yapılan görkemli açılışına, dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo gelmişti. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar