Çiçeği burnunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı açıklama yaptı: Asgari ücret için masada hangi rakamlar var

Çiçeği burnunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı açıklama yaptı: Asgari ücret için masada hangi rakamlar var
Yeni hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Vedat Işıkhan'ın masasındaki rakam ortaya çıktı.

Hükümetin seçim öncesinde aram zam sözü verdiği asgari ücret için tüm gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi.

Milyonları ilgilendiren zam pazarlığında ikinci randevu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğini yaptığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci tur görüşmeleri için taraflar bakanıkta bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ başkanı Ergün Atalay'ın gerçekleştirdiği üçlü zirve sona erdi. Görüşme sonrasında Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi.

İKİNCİ TUR GÖRÜŞMELER DE SONLANDI

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı. 3 saate yakın süren toplantı sona erdi.

BAKAN IŞIKHAN'DAN KRİTİK AÇIKLAMA

Toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ başkanı Ergün Atalay asgari ücreti görüşmek için saat 14.00'da bir araya geldi. Tarafların ilk kez bir araya geldiği toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi.

Işıkhan "Asgari ücretin açıklanacağı gün belirlenmedi, çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hem iş veren hem de işçi kesimi asgari ücret görüşmelerinin Kurban Bayramından önce tamamlanmasına yönelik mesajlar veriyor. Toplamda yapılacak 4 toplantının ardından komisyondan asgari ücrete yapılacak ara zam için bir rakam belirlenecek. Bugün yapılacak toplantıda ilk kez rakam konuşulmaya başlansa da asgari ücretin bugün açıklanması beklenmiyor.

TGRT Haber Muhabiri Serkan Kılıç'ın aktardığına göre Merkez Bankası'nın 22 Haziran'da alacağı politika faizi kararının ertesi gününde (23 Haziran) asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

İŞTE MASADAKİ ZAM ORANLARI

Asgari ücrete ilk 6 aylık enflasyon yansıtılırsa, halen 8 bin 506 lira 80 kuruş olan net asgari ücret 10 bin 329 lira 80 kuruşa yükselecek. Eğer refah payı da eklenirse bu durumda artış yüzde 30 ya da 35'i bulabilecek.

Bugün 8.506 TL olan net asgari ücrete;

yüzde 18'lik bir artış olursa 10 bin TL,

yüzde 30'luk bir artış olursa 11 bin 58 TL,

yüzde 35’lik bir artış olursa 11 bin 483 TL,

yüzde 40’lık bir artış olursa 11 bin 908 TL,

yüzde 45’lik bir artış olursa 12 bin 333 TL'ye yükselecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar