İhracatçılar rahatsız! Dolar 35 lira olsa bile...

İhracatçılar rahatsız! Dolar 35 lira olsa bile...
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ihracat hedeflerinin tutturulabilmesi için tek koşulun döviz kuru olmadığını söyledi.

Üretim ve kapasite artışı gerektiğini vurgulayan Gültepe, “Döviz 35 TL olsa bile bu koşullarda 500 milyar dolar zor" ifadelerini kullandı.

Dünya Gazetesi'nden Nurdoğan Arslan Ergün'ün haberine göre, Türkiye’nin ihracatta hedef tutturabilmesi için döviz kurunun seviyesinden çok üretim ve kapasitelerin artırılması gerektiğine vurgu yapan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, döviz kurunun yükselmesiyle ihracat artacak beklentisinin çok gerçekçi olmayacağı yorumunu yaptı.

Gültepe, “Kur 35 TL olsa bile bugünkü koşullarda 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak zor. Öncelikle sektörel bazda üretimleri artırmamız lazım. Bugün kapasite kullanımları yüzde 60’larda” dedi.

Bu ay sona eren asgari ücret desteğinin uzatılması ve elektrik ile doğalgaz indirimi taleplerini dile getiren Gültepe, kısa süre içinde şartlar yerine getirilirse 300 milyar dolar ihracat rakamına ulaşılabileceğini kaydetti.

Gültepe, bu yılın ilk 6 ayında 100 ticari heyet yaptıklarını 450 fuara gittiklerini hatırlatarak ödenek sorunu olmadığını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar