Adaylıktan çekilen Muhsin Şentürk kimdir

Adaylıktan çekilen Muhsin Şentürk kimdir
Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, Yargıtay başkanlık adaylığından çekildi. Adaylıktan çekilen Şentürk kim, aslen nereli? İşte tüm merak edilenler...

Muhsin Şentürk, 1968 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim aldı. Mezuniyetinin ardından hakimlik kariyerine adım attı. Meslek hayatında çeşitli önemli görevler üstlendi. Kars Susuz ve Sivas Koyulhisar Cumhuriyet Savcılığı gibi görevlerde bulundu.

Daha sonra Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nde tetkik hakimi olarak görev aldı. Buradaki performansı ve uzmanlığıyla dikkat çekti ve ardından Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Yargıtay'daki kariyeri boyunca çeşitli davalarda önemli rol oynadı ve adaletin sağlanmasında etkin bir rol üstlendi.

Kariyeri boyunca Yargıtay'da çeşitli görevler üstlenen Şentürk, en kıdemli üyeler arasında yer alarak başkanvekilliği görevini de üstlendi. 2012 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi ve bu görevini halen sürdürmektedir. Ayrıca evli ve iki çocuk babası.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar