Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a gönderme: ''Bugüne kadar hangi sözünde durdu ki...''

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a gönderme: ''Bugüne kadar hangi sözünde durdu ki...''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. "Muhtarların maaşını asgari ücrete çekeceğiz" diyen Erdoğan'ın sözünde durmadığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Bugüne kadar hangi sözünde durdu ki..." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu''nun konuşmalarının satır başları:

Türkiye''nin sorunlarını biliyoruz ama kimse elini atmıyor. Bırakın sorun çözmeyi üstüne yeni sorunlar ekleniyor. Tabii ki çözemeyen iktidar. Çözemiyorsanız sandığı getirin.

Sorunlar her erteleniyor. Baharı bekleyin, son baharı bekleyin... Bekleye bekleye millet perişan oldu. Millet oy verirse yine devam edersen. Sorunları çözmekte iddialı olan bir muhalefet var. Bir de onu izleyin.

Onları milletin iradesiyle göndereceğiz. Kim diyor ''gitmez''. Bu laf kadar yanlış bir şey yok. Gelirler yönetirler oy alırlarsa devam ederler alamazlarsa  giderler. 

Sorunları çözme kapasiteleri yok. Allah''ın izniyle Millet İttifakı olarak bunları göndereceğiz.

Gülüstan Doku''nun nerede olduğunu bulmak ve aileyi bilgilendirmek zorundayız.

Demokrasinin askıya alındığını hepimiz biliyoruz. Süreç hukuk içinde değil, intikam duygusuyla çalışıyor. Birisi iktidarı eleştiriyorsa tutuklanması ve aylarca hapiste kalması tablosuyla karşılaşıyoruz. Sedef Kabaş onlardan biridir. Ülkede hukuk olmadığı için hapiste tutuluyor. Sadece o da değil Demirtaş da öyle Osman Kavala da öyle..

Biz devlette adaleti sağlamaya geliyoruz.

MONTRÖ SÖZLEŞMESİNİ TARTIŞMAYA AÇMAK İHANETTİR

Dünyanın izlediği Ukrayna krizi var. Bölgemizde bir savaş istemiyoruz. Tarafları sağduyuya devet etmek zorundayız. Bölgedeki savaş Türkiye''ye büyük zarar verir.

Doğalgaz, petrol fiyatları artıyor ve bu da Rusya''nın işine geliyor. Montrö sözleşmesini tartışmaya açmak ihanettir. 

Hayat pahalılığını herkes biliyor. Herkes yakınıyor. Asgari ücrette bir artış oldu. Şubat ayı içinde bir anket yapıldı. Daha rahat geçiniyorum diyenler yüzde: 9.2, Daha zor geçiniyorum diyenler: 57.2

4 milyon 122 bin vatandaşımız bankalara borcunu ödeyemedi. İcraaların sayıları da arttı. Bu tablo evlerde yangına yol açıyor evet ama biz belediye başkanlarımızı örgütledik. Ciddi engeller çıkarıyorlar ise de elimizden geleni yapıyoruz. Fakire gidecek paraya el koyuyorlar. Belediye Başkanlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 1 milyon 97 bin aileyi gıda yardımı yapıldı. 1 milyonu aşkın aileye ısınma yardımı yaptılar. 846 bin kişiye ulaşımda yardım yaptılar. 

Belediyelerimizin bulunduğu yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmedi.

(EYT''liler grupta)

En tepedeki zat sizin için ''türedi'' dedi. Hakkını arayanlara öyle diyorsa o makam ona yakışmıyor demektir. Merak etmeyin sizlerin sorunlarını da çözeceğiz.

Dul, yetimler ayda 180 lira para alıyorlar nasıl geçinecekler, çözeceğiz. Hepsini çözeceğiz. Aylık bağlama oranlarını da...

BUGÜNE KADAR HANGİ SÖZÜNDE DURDU Kİ...

Hiçbir emeklinin aylığı asgari ücretin altında olmayacak.

Sözlerin tutulması lazım. Muhtarlarla en çok toplantı yapan bu kardeşiniz. ''Muhtarların maaşını asgari ücrete çekeceğiz'' dedi, bekledik. Şubata geldik maaşlar asgari ücret seviyesinde değil. ''e ne oldu da bu adam sözün de durmadı'' dendi. Bugüne kadar hangi sözünde durdu ki bu sözün de dursun. Elleri titrer muhtara bir şey verirken.

MİLLETİN DERDİYLE İLGİLENMEZLER

Muhtarlar için verdiğimiz önerge reddedildi. Önümüzdeki süreçte sizi demokrasinin mihenk taşı yapacak parti CHP''dir. AKP''den bir şey beklemeyin. Onların hiç milletin derdiyle ilgili bir konuyu dile getirdiğini duydunuz mu? Duyamazsınız. Onların tek görevi Saray''dan aldıkları talimatlara göre el kaldırıp indirmek.

Akbaşoğlu olağanüstü bir matematikçi, yakında Maliye Bakanı olabilir.

PARALEL YAPI KURMAK BÖLÜCÜLÜKTÜR

Aklını kiraya verin bir kimse vekil olamaz. Bu iktidarın temel görevi sık sık paralel yapı kurmalarıdır. Türkiye arı yetiştiriciliği birliğini kurmuşlar olağanüstü bir durum. Ama dertleri var. 79 ilde örgütlenmişler, 50 bini aşan üyeleri var. Türkiye''deki 8 bini aşan arı kovanı var. Dünya 3.sü. AKP bu başarıyı hazmedemiyor. Paralel yapılar kurmaları lazım. Tarımsal arıcılık faaliyetleri diye bir paralel yapı kuruyorlar. Tarım Bakanlığı bunları destekliyor. Arılar için şeker verilmesi gerekiyor. İstifa edip bize geleceksin diyorlar.

Paralel yapı kurmak bölücülüktür. ''İstifa et gel sana şeker vereceğim'' deniliyor.

Çay gübresinin tonu 2 bin 800 liraydı. 3 bin 800 liraya satıyordu. Gübrenin tonu 7 bin 500 liraya çıkmış vaziyette. Tarım Kredi dışından alacaksanız 8 bin 300 lira. Çay da destekleme ödemeleri hiç değişmemiş 13 kuruş. Saray diyor ki Rize de ve Artvin''de hiç enflasyon olmadı. Herkes çok huzurlu. 

KAÇAK ÇAYLARI TOPLAYIP RİZE MEYDANI''NDA YAKACAĞIM

Emeklilere bayram ikramiyesi dedik durduk. 2008 yılında bin lira verdiler. Adalet dediğiniz kavram kutsaldır. Ayrım yapamazsınız. Bir kesim dışlanmış olur. İkramiye almayan emekliler var. Onlar da çalıştı, prim ödedi. Emeklilere hak verirken aralarında ayrım yapılır mı!?

AKP her şeyi ikiye üçe böldü. Toplumu kutuplaştırdılar. O ikramiyeyi de vereceğiz.

''Kılıçdaroğlu daha fazla konuşmasın diye sorunlarımız çözülmeye başlandı'' deniyor.

İktidar yandaşlarına 3,5 maaş veriyor. Gerçek üreticiye gelince para yok diyorsun. Bunların hepsini çözeceğiz.

AYIN 28''İNDE 6 PARTİNİN GENEL BAŞKANI TOPLANTI YAPACAĞIZ

Ayın 28''inde toplantı yapacağız. 6 siyasi partinin genel başkanı bir araya geleceğiz. Güçlendirilmiş sistemden neyi amaçlıyoruz komuoyuyla paylaşacağız. Meslek kuruluşlar, barolar, sivil toplum kuruluşları katılacak konuşacağız.

Devletin temeli adalettir. Bir devlet böyle sorumsuzca yönetilemez. 6 partinin genel başkanı 13.30''da bir araya geleceğiz. Bu birilerinin hoşuna gitmiyor. Her birimizin ortak hedefi insan haklarına saygılı, demokratik bir Türkiye.

Bütün mazlum ülkeler geçmişte olduğu gibi bizi örnek alacaklar.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar