İsrail'in eski Genelkurmay Başkanı'ndan esir açıklaması

İsrail'in eski Genelkurmay Başkanı'ndan esir açıklaması
Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, Gazze'deki İsrailli esirlerin Hamas'ın elindeki geri dönüşünün tek yolunun savaşın sona ermesi olduğunu ifade etti.

İsrail Kanal 12 televizyonu, Kochavi'nin daha önce bir Yahudi topluluğuna yaptığı konuşmayı yayınladı.

Gazze'deki esirler ve Hamas hakkında yorum yapan Kochavi, "Savaş bitmeden, kaçırılanların geri dönmesi için bir yol olduğuna inanmıyorum. İnsanlar şunu sorabilir: Neden Gazze'de bir şeyler yapmadınız? Ordumuz, İran'a karşı hazırlandı. İtiraf etmeliyim ki, Gazze Şeridi'ni ve Hamas'ı bir tehdit olarak görmüyorduk ve stratejimiz İran ve kuzey sahasına odaklanmaktı" dedi.

Kochavi, 2021'de Hamas'ta değişiklikler olduğunu ve yeni durumlar yaşandığını belirterek, "İşte (Yahya) Sinvar ve (Muhammed) Deif'e suikast girişimlerimizin nedeni budur. Ancak insanlarla dolu bir bölgede bu zor olmuştur" ifadelerini kullandı.

Suikast girişimleri üzerinde aylarca çalıştıklarını belirten Kochavi, ancak bunun başarısız olduğunu söyledi.

Kochavi, İsrailli esirlerin geri getirilmesi gibi Hizbullah ile yaşanan çatışmaların da Gazze'deki savaşın sona ermesine bağlı olduğunu vurguladı.

İsrail'in kuzeyinde istenen durumun diplomatik yollarla sağlanmasının zor olduğunu belirten Kochavi, kuzey için diğer bir seçeneğin ise askeri operasyon olduğunu söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar