Çankırı’da cami minaresi fırtınaya dayanamadı! Ağaçları devirdi camları kırdı

Çankırı’da cami minaresi fırtınaya dayanamadı! Ağaçları devirdi camları kırdı
Çankırı'da şiddetli fırtına nedeniyle zarar gören çifte minareli Cami'nin bir minaresi yıkıldı. Abdulhalik Renda Mahallesi Taş Mescid Caddesi’nde bulunan Bademlik Cami'nin yıkıldığı anlar böyle görüntülendi.

Meteoroloji'nin 'sarı' kodla uyarıda bulunduğu şehirde yaşanan şiddetli rüzgar ve yağışın ardından meydana gelen olayda can kaybı ya da yaralanma olmazken, çevredeki bir araç ve iş yerinde maddi hasar oluştu.

aw186660-01.jpg

Olay anı, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde, fırtınanın etkisi altındaki çifte minareli caminin bir minaresinin çöküş anı net bir şekilde görülüyor. Minarenin devrilme anında, çevredeki insanlar büyük bir panik içinde kaçışıyor.

aw186660-03.jpg

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Esen, "Zaten fırtına bekleniyordu ve hazırlıklıydık. Bu kadar şiddetli olacağını tahmin etmemiştik. Görmediğimiz zararlar meydana geldi, şehirde ağaçlar devrildi. Belediyemiz, açık alanları güvenlik amacıyla kapatma kararı aldı. Ekiplerimiz sahada çalışıyor. Diğer minarenin de risk altında olduğu için binaları boşaltıyoruz. Allah korusun, başka bir felaket yaşanabilir. Tehlike oluşturan bölgelerdeki vatandaşları uyararak dikkatli olmalarını sağlıyoruz" şeklinde konuştu.aw186660-05.jpg

aw186660-05.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar